Lääne-Nigula kaasava eelarve hääletusel sai enim hääli ronimislinnak

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Palivere lasteaia juhataja Kerda Ledis küsis kaasavast eelarvest tuge lasteaia esisele ronimislinnaku paigaldamiseks. Foto Arvo Tarmula

Neljapäeval lõppes Lääne-Nigula valla kaasava eelarve hääletus, kus enim hääli anti Palivere piirkonna ettepanekul lasteaia õuealale ronimiskeskuse rajamiseks.

Sel aastal osales kaasava eelarve hääletusel 1046 inimest, mida on 300 võrra mullusest enam. Kokku anti 1816 häält – üks inimene võis anda hääle kuni kolmele ettepanekule.

„Tulipunktid olid tänavu Palivere, Risti, Martna ja Noarootsi, kus pingeline rebimine kestis sisuliselt viimaste tundideni,” on kirjas Lääne-Nigula valla Facebookilehel.

Kaasava eelarvega jagab vald laiali 40 000 eurot, mis jaguneb võrdselt valla kaheksa piirkonna vahel – igale piirkonnale 5000 eurot.

Sel aastal esitati Lääne-Nigula kaasavasse eelarvesse valla kaheksast piirkonnast kokku 15 ettepanekut. Kõige rohkem ettepanekuid, kolm, on esitatud Noarootsi ja Martna piirkonnast. Vaid üks ettepanek on Nõva, Kullamaa ja Taebla piirkonnast.

Enim hääli kogunud projektid:

Kullamaa – varjualune Kullamaa Lasteaia mänguväljakule 79 häält;
Martna – Martna mänguväljaku väliseadmete turvaaluse rajamine 117 häält;
Noarootsi – päästame rannarahva Hara lahte ujuma 172 häält ;
Nõva – Nõva sadamaala korrastamine 69 häält;
Linnamäe – Linnamäe lasteaia õuealale puidust veoauto atraktsioon 144 häält;
Palivere – Palivere Lasteaia ronimiskeskus 283 häält;
Risti –  ristikad võrkpalluriteks ja jõusaal kaasaegsemaks! 143 häält;
Taebla – mängulinnak Taebla Lasteaia õuealale 83 häält.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments