Ratas: eriolukord lõppeb, kui nakatunute arv hakkab langema

Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula
Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

Peaminister Jüri Ratas ütles Vikerraadio saates „Stuudios on peaminister”, et me elame nagu filmis, kus asjad tundide ja päevadega muutuvad, mistõttu on võimatu praegu öelda, kas eriolukord 1. mail lõppeb. Üheks oluliseks indikaatoriks on peaministri sõnul see, kui haigestumise protsent hakkab langema.

Ratas ütles, et eriolukord ja piirangud kestku pigem üks kuu kauem, kui nädal liiga vähe. Ta lisas, et kindlasti arvestab Eesti naaberriikides toimuvaga, kuid otsus eriolukorra pikendamise või lõpetamise kohta tehakse ikkagi paljuski oma riigis toimuva pealt.

„Me näeme, et hospitaliseeritute arv tõuseb ning ka intensiivravi vajab järjest rohkem inimesi. Need on näitajad, mis on meile sisendid selleks, et teha otsus, millal endise olukorra juurde tagasi pöörduda,” ütles peaminister.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Olev
4 aastat tagasi

80% põevad läbi sümptomiteta. Karantineerida tuleb vaid riskigruppidest inimesed. Ülejäänute koht on tööl.

Teine hea taktika oleks antikehade testimine: antikehad on, sümptomeid ei ole – mine tööle!

Mõte
4 aastat tagasi

Ega ennem ei lõpe, kui tuleb laustestimine, et oht kohe koju eraldataks ja kõigile avalikus kohas maskid pähe, siis pole levitajat ega ka vastuvõtjat!Aga selleks peaks meil olema terviseamet, kus tõesti püütaks olukorda kiiresti parandada varustatuse osas, mitte oskama ainult numbreid liita! Miks ei võiks välishaiglate ehitamise asemel kasutada ajutiste haiglatena tühjalt seisvaid hotelle, kus saaks tööd soovijad personali hulgast?! On ju kunagi isegi mõisad oma elamist loovutanud.

Murelik
4 aastat tagasi

Saaks see juba läbi

2 sammas vabaks !
4 aastat tagasi

Ammu langeb ju . Oli 70 päevas nüüd 30 . 2 sammas vabaks ja kõik oleks kindlustatud . Nii riik kui rahvas

Millisest allikast ammutad?
4 aastat tagasi

terviseamet:
Eile kella seitsmest kuni täna hommikuks kella seitsmeni laekus Eestis 1372 koroonaviiruse tuvastamise testi tulemust, millest kuus protsenti ehk 79 analüüsi osutusid positiivseteks. KAHJUKS.

Ko & Roona
4 aastat tagasi

2. sammas vabaks??? See ju nagu püksi pissimine – korraks on hea soe, pärast…