Terviseamet ei tule Haapsalu linnavolikogu ette

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu linnavolikogu. Arvo Tarmula foto

Terviseameti tervishoiuteenuste osakonna juhataja Pille Saar ei osale täna Haapsalu linnavolikogu istungil, nagu oli lubanud.

Saar pidi täna tulema volikogu ette rääkima perearstisüsteemist Eestis ja koostööst kohalike omavalitsustega. Ootamatult teatas Saar eile enne lõunat, et ei saa tulla.

„Kuna olen haiguslehel, siis pean kahjuks tühistama homse kohtumise Haapsalu linnavolikoguga. Teen ettepaneku kohtuda märtsi lõpus,” teatas Saar.

Saare kutsusid volikogu istungile Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid. „Oli väga meeldivalt üllatunud ja lubas tulla,” ütles Sukles Lääne Elule.

Terviseamet pole Haapsallu suutnud leida perearsti 1700 patsiendiga nimistule, mis kuulus doktor Ilme Leovale. 1. Jaanuarist jäi Leova pensionile. Terviseamet sõlmis lepingu ettevõttega Terviseagentuur. Patsientide vastuvõtt on korraldatud telesilla vahendusel – kolm korda nädalas võtab vastu videoarst, keda patsiendid näevad ekraanilt.

Ettevõtte omanik doktor Madis Tiik võtab patsiente vastu kolmapäeviti neli tundi.

Terviseagentuuri leping lõpeb 1. juulil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments