Päästeamet: Haapsalus tõuseb veetase üle pooleteise meetri

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Üle ujutatud promenaad. Foto: Arvo Tarmula
Üle ujutatud promenaad. Foto: Arvo Tarmula

Ilmateenistus on andnud teise taseme tormihoiatuse nüüdseks juba pea üle Eesti. Täna päevaks tugevneb lõuna- ja edelatuul sisemaal puhanguti 17-23, rannikualadel kuni 27, Saaremaal kuni 30 m/s. Keskpäevast alates muutub lörtsi- ja vihmasadu tugevaks.

Riigi ilmateenistuse sünoptik hoiatas samuti veetaseme tõusu eest. Ennelõunaks peaks veetase tõusma keskmisest 100-120cm kõrgemale.

Kell 10.10 teatas riiklik ilmateenistus, et Väinamerel ja Pärnu lahel võib veetase täna õhtuks oluliselt tõusta. Väinameres 160cm, pärnus 180-200 cm keskmisest kõrgemale.

Ööl vastu homset püsib veetase kriitilise piiri lähedal – Haapsalus 160cm ja pärnus 180cm.

Päästeamet hoiatas, et nii tugeva tuule kui üleujutuse korral tuleb olla valmis elektrikatkestusteks, murdunud puudeks ja häiritud laevaliikluseks.

“Inimestel soovitame selleks puhuks varuda süüa ja juua, laadida täis telefoniaku ja akupangad ning hoida ilmaprognoosidel silm peal,” teatas päästeamet.

“Kui elektriühendus ja mobiilside katkevad, tuleks kuulata täistundidel Vikerraadio uudiseid patareiga raadiost või autoraadiost. Enda ja oma vara tormituulte eest kaitsmiseks korjake kokku õuest lahtised esemed, parkige sõiduk lagedale, mitte suurte puude alla. Eemale tuleks hoida mahalangenud elektriliinidest ning teavitada nendest Elektrilevi numbril 1343. Inimvigastuste või otsest ohtu kujutavate purustuste korral helista hädaabinumbril 112,” teatas amet.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
...
4 aastat tagasi

2m on juttu ju Pärnu puhul. Praegune pealkiri on eksitav