Homsest näeb kunstikoolis Virve Kuristi mälestusnäitust

Virve Kuristi maal.
Virve Kuristi maal.

Homsest näeb Haapsalu kunstikooli majagaleriis Virve Kuristi mälestusnäitust autori varasemast loomingust.

„Enamik pilte on sellised, mida keegi pole näinud,” ütles kunstniku tütar Kertu Kurist.

Virve Kurist tegutses Haapsalus 2000. aastate algusest ja oli aktiivne kunstiklubi liige. Tütre sõnul sai emale mälestusnäituse tegemine innustatud just kunstkiklubi liikmete poolt.

Kui Haapsalus oli Kurist pigem tuntud akvarellimaalijana, siis näitusel on tema tööd ajast, mil käis Tartus kujutava kunsti kaugõppe kursusel aastatel 1969-1982 ja maalis suuri õlimaale. Inspiratsiooni pakkus kõige enam loodus, eriti Lõuna-Eesti ja Läänemaa maastikuvaated. Peamiselt maaliti vabas looduses, mis võimaldas paremini  suhestuda ümbritsevaga ning tabada looduse omapära ja valguse mängu.

Kunstiõpingud jätkusid Tallinna Kultuuriülikooli Ants Laikmaa nimelises kunstistuudios, juhendajaks oli Imbi Ploompuu. Aktiivselt käidi koos kunstiringkondades, näitustel, kunstilaagrites. Virve võttis osa paljudest ühisnäitustest ning mitmed korrad avas ka oma isikunäitused näiteks Tallinnas kohvikus Pegasus, kinodes Sõprus ja Kosmos.

1990ndatel katsetas Virve Kurist mitmeid uusi tehnikaid ning jäi mõneks ajaks pidama monotüüpiale ja erinevatele trükitehnikatele. Valmisid paljud pildid ning kaardid, mida sai osta pealinna kunstigaleriidest. Hilisemal perioodil leidis kunstnik  väljendusvahendina akvarellimaali.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments