Taavi Käsk: varjupaika jõuavad need, kes on oma elu ära põletanud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Taavi Käsk juhib Haapsalu varjupaika. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu varjupaiga pidaja Taavi Käsk ütles, et tema tööl lõppu pole näha, sest kodutuid tuleb
juurde igal aastal. Arvo Tarmula

Läinud aasta lõpus 20aastaseks saanud Haapsalu täiskasvanute varjupaik on koht, kus leiavad ulualust hätta jäänud inimesed, kes pahatihti ei tahagi sealt välja pääseda.

Esimesed neli aastat oli varjupaik politseimaja kõrval lossiplatsil, siis jäi sealne hoone kitsaks ja 2003. aasta jõuluks kolis turvakodu Tulbi tänavale.

Praegu pakutakse varjupaigas peavarju ligi 40 inimesele, kuid lühiajaliselt oleks võimalik majutada veidi rohkemgi. „Vältimatuks abiks oleme ikka valmis, et kogu aeg oleks koht, kuhu abi vajavaid inimesi panna,” ütles varjupaika pidava Haapsalu sotsiaalhoole ühingu juhatuse liige Taavi Käsk.

Varem tööotsijate ühingu nime kandnud sotsiaalhoole ühing muutis Käsu sõnul nime, sest tegevussuund on aastatega muutunud. „Varem oli meie põhitegevus inimeste tööle rakendamine, nüüd seda enam sellisel määral ei ole ja tegelemegi pigem varjupaigateenuse osutamisega,” rääkis Käsk.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linnakodanik
4 aastat tagasi

Küll on tore, et meil on linnas olemas selline lux varjupaik, kuhu tuleb seal olijail maksta kuuüüri 445 eur. Kellel pole, selle eest maksab linn Käsu Taavile ja mille eest?”! SEE ON EBANORMAALNE!!!!!Aga minge ja vaadake, mis olukord seal on 445? eur eest. Linnas on isegi euroremondi eest korrastatud korter odavam.
Äkki peaks Katrin Lust korra majja lööma?

haha
4 aastat tagasi

mis väljapääsu sealt otsida on kui hättajäänud sunnitakse kausi pudru eest päevas 12 tunnistele tööpäevadele. see on inimeste ärakasutamine seal

Andres Pärnapuu
4 aastat tagasi

Kui rattas kadunud, tuleb esmalt minna varjupaika. Mul on kaks korda ratas linnast ratas varastatud. Mõlemal korral sain need kätte sealt.

Agu
4 aastat tagasi

Tuleb siis rattaid sinna annetada. Lõpevad mõned vargused ehk.

linnaelanik
4 aastat tagasi

Hea, kui on inimesel kus maanduda kui vangla värav seljataga sulgub. On ju ütluski, et ,,iga vald toitku omad sandid,, Ei oleks ju mõeldav et kõik need 40 hulguksid linna mööda. Inimesel peab olema üks koht, kus katus pea kohal ja see asutus on kiiduväärt.Küll ei suuda uskuda ,et just röövimise ja tapmisega sealsed elanikud oma päevi sisustavad.

pamp
4 aastat tagasi

Kogu aeg vanglast kriminaale siia toonud, neid ekspluateerinud ja need siis omakorda rahapuudusel röövivad ja tapavad linnaelanikke.