Läänlased tunnevad uhkust Ameerika autode peo üle

Läänlased tunnevad uhkust Ameerika autopeo üle. Arvo Tarmula

Läänemaal elavad inimesed tunnevad kõige rohkem uhkust oma looduse ja kuulsate ürituste üle, selgus Luminori tellitud uuringust.

Üritustest, mille üle uhkust tunda, tõid küsitletud välja näiteks American Beauty Car Show ja Valge daami päevad. Samuti meeldib läänlastele Haapsalu linnakeskkond, kust tõsteti esile näiteks promenaadi, linnust ja Laikmaa muuseumi.

Novembri alguses läbiviidud uuringus küsiti Eesti kõigi maakondade inimeste käest, mille või kelle üle nad oma maakonnas uhkust tunnevad. Ühe läbiva joonena mainisid eestimaalased pea kõigis maakondades kohalikku loodust. Eriti sageli tehti seda Põlvamaal, Pärnumaal ja Läänemaal.

Palju tunti uhkust ka ürituste ja oma elukeskkonna üle, olgu selleks siis linna keskväljak, ilus vanalinn, üldiseks kasutamiseks mõeldud keskused ja asutused või pargid. Mainiti oma elukeskkonna puhtust, turvalisust ja üldist arengut.

Linna- ja vallajuhtide suhtes on uhkusetunne kõrgeim Hiiumaal, kus neid mainis 17% vastanutest. Kõige madalaim on see Pärnumaal, kus omavalitsusjuhte tõi esile vaid 1% vastanutest.

Uuring viidi läbi Luminori „Uhkusega siin“ kampaania raames ja selle eesmärgiks oli teada saada, mille üle inimesed Eestis, Lätis ja Leedus kõige enam uhkust tunnevad ning mida oma kodukohas väärtustavad.

Küsitluse viis esindusliku telefoni- ja veebiuuringu kombinatsioonina läbi Norstat Eesti AS 4.-10. novembrini 2019 ning sellele vastas 1350 15-aastast ja vanemat Eesti elanikku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jüri
4 aastat tagasi

Paraku pole Ameerika autode üritus kuigi keskkonnasõbralik. Eriti vanalinna jaoks oma kitsaste tänavate ja õdusate viljapuuaedadega. Kas keegi on mõõtnud saastet mis neist siia maha jääb? Ja mürareostust? Korraldajad ja Linn võiksid kaaluda ürituse harjutamist ka mujale linnaosadesse.

Tolmu Ahv
4 aastat tagasi

Eks meil on suvel palju häid üritusi,aga mulle meeldib kõige rohkem Augustibluus ja Nostalgiapäevad. Ka Rock in Haapsalu oli väga hea.