Galerii: Noorkuu pani Läänemaa pensionärid laulma

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Noorkuu esines Läänemaa pensionäridele. Foto: Lemmi Kann
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 37
Noorkuu esines Läänemaa pensionäridele. Foto: Lemmi Kann

Kolmapäeva õhtul Haapsalu kultuurikeskuses esinenud ansambel Noorkuu pani saalitäie Läänemaa pensionäre endaga kaasa laulma.

Enne kontserti algust publikut tervitanud Haapsalu linnapea Urmas Sukles viskas saali päevakohase kalambuuri.
„Kas te teate, mis kuu meil täna taevas on?“ esitas ta küsimuse.
„Täiskuu!“ hõiskas saal üldise naeru saatel vastu.
„Mina tänan teid teie nooruslikkuse, entusiasmi ja tubliduse eest, sest te olete sellest täiskuust täna teinud Noorkuu,“ märkis Sukles.

Noorkuu alustas oma esinemist kahe lauluga filmist, mis on saanud igal aastal jõuluaja lahutamatuks osaks – „Üksinda kodus“.
„Jah, me nendes filmides on väga palju vägivalda, aga ka imeilusat muusikat. Aga meie soovitame teil seda filmi ikkagi vaadata! Lihtsalt pange silmad kinni ja kuulake muusikat,“ soovitasid Martti Meumers ja Rein Kahro, ansambli liikmed ajast, mil Noorkuu oli veel rumal.

Üsna kontserti alguses lubas Noorkuu, et täna õhtul ei lahku sellest saalist keegi, saamata nendega kaasa laulda. Nii ka sündis.
Lisaks välismaist päritolu lauludele kõlas ka kodumaist popmuusikaklassikat. Kui saabus kaasa laulmise koht, läks sellega nagu vanadel eestlastel ikka – ei saanud vedama. Lõpuks ei saanud aga enam pidama ja nii võis Noorkuu aisakellast lauldes südamerahus päris mitmed read vahele jätta, sest publik laulis nende eest.

Noorkuu koosseisus Martti Meumers, Rein Kahro, Jakko Maltis, Märt Murrik ja Remi Teras said Läänemaa pensionäridelt kaasa kestvad ovatsioonid, igaüks peotäie punaseid nelke ja kotitäie piparkooke.

Kontserti pensionäridele korraldasid kahasse Läänemaa pensionäride ühendused, Haapsalu linn, Lääne-Nigula vald ja Haapsalu kultuurikeskus, õla pani alla Eesti kultuurkapital.

Fotod: Lemmi Kann

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Läänlane
4 aastat tagasi

😍🍍🌷