Heiki Kranichi pea kohal ripub kolakas nõue

Lääne Elu

info@le.ee

Heiki Kranich. Foto: Arvo Tarmula
Heiki Kranich. Foto: Arvo Tarmula

Riigikogu liikme Heiki Kranichi (Reformierakond) pea kohal ripub ligi 275 000eurone nõue, sest tema käendusega laenu saanud ettevõte W-Trade läks pankrotti, kirjutas Äripäev.

W-Tradeile andis laenu kõige rikkamaks läänlaseks nimetatud ettevõtja Koit Uusi firma Uuemõisa Invest.

„Kuna tegemist on ühe kurva lõpuga looga, ei taha ma rohkem kommenteerida,“ jäi Kranich Äripäevaga vesteldes napisõnaliseks. Kranich kinnitas, et 2014. aastal käendas ta kahte laenu: 53 334 eurot ja 222 000 eurot, kui oli osanik TFA OÜs, hilisemate nimedega W-Trade ja Hazarra Naxibullah.

Ettevõtja Jürgen Vester vastas Äripäeva küsimustele, et TFA OÜ tegeles kõrgtehnoloogiliste tänavavalgustite koostamise ja müügiga. Tema sõnul läks ettevõte pankrotti, sest omanike vahel olid väga erinevad arusaamad ärist, eetikast ja aususest.

Kranichile kuuluv ettevõte Triitium väljus TFA OÜ osanike ringist mullu kevadel, sügisel alustati selle firma likvideerimisega.

Samuti on Kranich käendanud Uuemõisa Investi 42 000 euro suurust laenu hulgikaubandusega tegelevale ettevõttele W-Energia, kus on samuti juhatuse liige Jürgen Vester. „See pole minuga seotud,” ütles Kranich.

Kranich on ka isiklikult saanud Uuemõisa Investist 69 000 laenu, nagu selgub riigikogu liikme majandushuvide deklaratsioonist.

Kranichi laenukohustus Swedbanki ees on 73 077 eurot. Mullu teenis Kranich tulu 92 233,86 eurot ja selle aasta märtsist saab ta riigikogu liikme palka, mis on vähemalt 4009 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mari
4 aastat tagasi

Mida külvad seda lõikad. Proosit!!!

uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Onngi Mihklipäev käes-Laane eesti pangandusest,maadevahetusest ja nüüd …

ei me tea
4 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Noh, kes teab? Meeste omavaheline asi, ise lahkavad ja ise lahendavad, loodetavasti. ::))

Maire
4 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Huvitav,kas maadevahetuste , tagastamiste eest vastutamise aeg on möödas ???