Galerii: Haapsalu noorte huvikeskus avas renoveeritud fassaadi

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 25
Haapsalu noorte huvikeskusele heiskas lipu Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Neljapäeval avas Haapsalu noorte huvikeskus pidulikult vast valminud fassaadi.

Avamisel rääkisid Haapsalu linna algkooli 4. klassi õpilased Kaius Lõps ja Andreas Lingkreim nii maja kui ka huvikeskuse ajaloost.

„Viimased kuud on olnud sagimist täis,” ütles Haapsalu noorte huvikeskuse direktor Reelika Ender.

Ender tänas kõiki, kes on ehitusega seotud on olnud. Haapsalu volikogu esimees tõi huvikeskusele kingituseks Haapsalu lipu, mille kohe ka heiskas. Et lipumastini jõuda, tõstsid Karilaidu Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Maja taasõnnistas Lääne praostkonna abipraost ja huvikeskuse haldusjuht Küllike Valk.

Avamisel mängisid djembe-ringi lapsed, samuti musitseerisid ringi juhendaja Arno Suislep ja rularingi õpetaja Kristjan Meigas.

Juulis alanud ehitustööde käigus sai 1789. aastal kreisi kohtuhooneks ehitatud maja uue fassaadi, sellel taastati karniisid ja kaarjas uks. Noortekeskuse fassaadi ehitus maksis 150 000 eurot. Raha selleks tuli riigi eelarvest.

Majas tegutsevad noortekeskus, huviringid, Haapsalu linna algkooli väikeklassid ja puutööklass.

Algselt asusid hoones kreisikohtu kantselei ja saal, linnafoogti kantselei, istungisaal ja rentel ehk riigikassa osakond. Lisaks olid hoones ka arhiiv ja vanglaruumid. Aastatel 1918-1940 oli maja esimesel korrusel vangla ja teisel korrusel kohus. 1960. aastatel ehitati hoone ümber ja see anti linna koolide käsutusse.

Samasugused kohtuhooned ehitati ka Paldiskisse, Rakverre ja Paidesse.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments