Haapsallased ootasid taas rongi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 34
Haapsalu raudteejaamas. Arvo Tarmula

Haapsalu raudteejaama ootesaal oli pühapäeval täis rahvast, kes juba mitmendat aastat kogunevad jaama rongi ootama.

Rongiootamise eestvedaja Aita Mölder ütles, et kui alguses oli rongiootamine väikese seltskonna ettevõtmine, siis aastatega on see järjest suuremaks paisunud. Esimest korda saad jaamahoone perroonil kokku 2010. aastal. Traditsiooniliselt kogunetakse raudteejaamas 22. septembril, mil aastal 1995 saabus Haapsallu viimane reisirong.

Selles, et rong ükskord jälle Haapsalu jaama saabub Mölder ei kahtle. “Küll ta tuleb,” oli ta kindel.

Tänavu mängisid rongiootajatele Risti noored rahvamuusikud Enrik Visla juhendamisel ja See teater esitas näitemängu “Rongiga Ameerikasse”. Lavastaja Marge Kivi sõnul on tegemist Soomest pärit tükiga, mis räägib soomlaste unistusest Ameerikasse parema elu peale minna.

Raudteejaama lahtises paviljonis sai aga uudistada raudteemuuseumi uusi stende raudteeehituse ja -jaama ajaloost ning ka ühest omapärasest rongiõnnetusest 1926. aastal

Fotod Arvo Tarmula.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tolmu Ahv
4 aastat tagasi

Ja kus on suured rahakogumise kastid ?? Või peab jälle keegi teine maksma ? 🐴 Lähen homme linnavalitsusest helikopterit nõudma, et õlle järgi käia.

Priit
4 aastat tagasi
Reply to  Tolmu Ahv

Küll mõnel on ikka probleemid. Oleksid võinud parem toredale etendusele tulla, mille eest sa ei oleks pidanud midagi maksma. Saa üle oma kibestumisest…