Lihulas peeti Läänemaa lahtised kergejõustikuvõistlused

Läänemaa lahtiste kergejõustikuvõistluste edukaim sportlane oli Maria ReksLäänemaa kergejõustikuklubist, kes sai võistlustelt neli kuldmedalit. Foto: erakogu
Läänemaa lahtiste kergejõustikuvõistluste edukaim sportlane oli Maria Reks Läänemaa kergejõustikuklubist, kes sai võistlustelt neli kuldmedalit. Foto: erakogu

Pühapäeval trotsisid sportlased Lihula gümnaasiumi staadionil vihmast ja tuulist ilma, sest toimusid neljandad Läänemaa lahtised kergejõustikuvõistlused.

Eelmisel kolmel korral on võistlus peetud Haapsalu staadionil, kuid kuna korraldaja Läänemaa kergejõustikuklubi liikmetest moodustavad lõviosa just Lihulas ja Lõuna-Läänemaal treenivad sportlased, otsustati võistlus nende koju tuua.

Halvast ilmast hoolimata oli võistlema tulnud sportlasi kümnest klubist või koolist. Võistlusaladeks olid kergejõustikualad, mida just Lihula staadionil harrastada saab. Kuna staadionil pole 400 m ringi, sai mõõtu võtta 100 m sprindis. Teisteks aladeks olid kuulitõuge, kettaheide ja odavise. Kõiki tulemusi mõjutas tugev tuul ja vihmasadu, sellegipoolest näitasid sportlased sisu.

100 m sprindis jooksis neidude U16 vanusegrupis kiireima aja Tallinna SS Kalev esindaja Mia Liset Meringo. Tema kattis staadionisirge 13.8 sekundiga. Hõbedaneiu Marleen Põld Lihula gümnaasiumist ei jäänud palju maha, ajaks 14.2. U18 neidude parima aja jooksis Lihula gümnaasiumis õppiv, kuid Läänemaa kergejõustikuklubi esindav Maria Reks, kellele mõõdeti ajaks 14.2 sekundit. Poiste U14 vanuses jooksid Kristjan Taro, Keiro Ristikivi ja Ragnar Maripuu kõik ajaks 14,8. Kuid esikolmik reastus just selliseks. Võitja ja pronksmedalisaaja koduklubiks on SK Fortis, Keiro aga esindab Läänemaa KJK värve. Noormeeste U18 sprindi väledaim oli SK Fortis kergejõustiklane Rhet Daniel Punt, ajaks talle 12.8. Meeste esikoht läks Nõmme kergejõustikuklubi sprinterile Mikk Talpsepale ajaga 12.8.

Sprinterid sooritasid oma etteasted kummiplaatidest jooksurajal ja neile mõõdeti käsiaeg.
Kolmel heitealal kasutati paremuse määramiseks nn Türi süsteemi, kus nii naised-tüdrukud kui ka mehed-poisid kasutavad oma vanuseklassi vahendeid.

Naiste kuulitõuke võitis U18 sportlane Maria Reks tulemusega 8.77. Sellel suvel 3 kg kuuliga isikliku rekordi 10 m joone lähedale viinud sportlane edestas Mia Liset Meringot 34 ja Lihula sportlast Janne-Ly Siimonit 47 cm-ga. Mia Liset tõukab 3 kg, kuid Janne-Ly 4 kg tõukevahendit.

Meestest võitis Kose KJK 2000 esindaja Rivo Tamm. Meeste 7,2 kg raudmuna tõukas ta 13.67. Teine-kolmas olid SK Fortis sportlased Rhet Daniel Punt ja Egert Miljan. Hõbeda tõi 5 kg kuuliga tõugatud 11.74 ja pronksi 7,2 kg kuuliga tõugatud 11.63. Kokku tuli kuuliringi kolmteist sportlast.

Naiste kettaheites oli taas parim Maria Reks. Parim heide sellel võistlusel oli tal kilose kettaga 20.15.

Meestest võidutses Egert Miljan, kes suutis kahekilost ketast lennutada 39.46. Kui kuulitõukes sai õpilane õpetajast jagu, siis sellel korral jäi Rhet Daniel Punt 37.45ga hõbedale. Tema ketta raskus oli 1,5 kg. Kolmas oli Rivo Tamm tulemusega 36.33. Ka tema heidab kahekilost ketast. Kettaheites tuli ringi 10 sportlast. Võistluse üheks säravamaks tulemuseks oli eelmisel päeval oma 50. sünnipäeva tähistanud Paatsalu sportlase Jüri Saatmäe isiklik rekord kahekilose kettaga. Viienda koha andis tulemus 30.46.

Odaviskes võitis naiste arvestuses oma selle võistluse neljanda kuldmedali Maria Reks. Sel aastal ka hooaja edetabelis U18 arvestuses esikümnesse mahtuv sportlane viskas vihmasel päeval võidutulemuseks 28.29. Tema viskevahend kaalub 500 g. Mia Liset Meringo sai 400 g odaga kirja 22.06.

Meestest võttis taas kulla Rhet Daniel Punt. Tema suutis ainsana ületada 40 m joone. Tulemuseks jäi 700 g odaga 40.88. Egert Miljan viskas 37.63 ja Rivo Tamm 35.20. Mitte kaugele ei jäänud ka selle aasta U14 vanusegrupi Eesti meister. Ragnar Maripuu SK Fortisest viskas 500 g oda 29.57.

Kõiki osalenud kergejõustiklasi ja ka kohtunikke peeti meeles võistluse korraldanud Läänemaa kergejõustikuklubi asutaja Endel Susi raamatutega. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Enn
4 aastat tagasi

Mõni aastakümme tagasi tehti keskkooli sordipäeval ilmselt paremaid tulemusi. Kurb.