Haapsalu lapsed lustisid neuroloogiahaigla uuel mänguväljakul

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 16
Haapsalu neuroloogiahaigla mänguväljaku avamine. Arvo Tarmula

Haapsalu neuroloogiahaigla uus mänguväljak oli neljapäeva ennelõunal lapsi täis. Ratastoolikasutajaile mõeldud väljak sai valmis heategevusliku teatejooksuga kogutud annetuste abil.

„Väljak on selleks, et lapsed, kes ise joosta ei saa, saaksid samuti end liigutada,” ütles Haapsalu neuroloogiahaigla juht Kadri Englas.

Väljakul saab mängida lume tulekuni. Seal on näiteks eri kõrgusega liivakastid, kus terved ja ratastoolilapsed lapsed saavad koos mängida. Sellel mänguväljakul ei pea ükski laps mõtlema, kas ta pääseb sinna ratastooli või karkudega või kas tal on sealmidagi teha.

Neljapäeval tegutsesid mänguväljakul üheskoos Haapsalu Tõrukese lasteaia, erivajadustega lastele mõeldud Viigi kooli ja neuroloogiahaiglas ravil olevad lapsed.

Mullu rajatud ja tänavu laiendatud mänguväljak asub Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse kõrval. Peale heategevusliku teatejooksu toetas väljaku ehitamist Tartu ülikooli kliinikumi lastefond, Kanada akadeemiliste naiste selts, Haapsalu linn jt.

Üle 12 000 osavõtjaga teatejooks kogus väljaku jaoks raha ka mullu, tänavu anti üle 3500 eurot.

Annetada saab aasta ringi  helistades numbrile 900 7777 (kõne hind on seitse eurot) või ülekandega MTÜ Tallinnmeeting heategevuskontole EE292200221066301357 (Swedbank).

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments