Saartele veeti jaanipühadel rekordarv reisijaid

BNS

Parvlaev Leiger Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri

Parvlaev Leiger Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri

Eesti suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust opereeriv riigifirma TS Laevad vedas jaanipäeva nädalavahetusel ehk vahemikul 21-24. juuni kokku 61 005 inimest ja vedas üle 21 130 sõidukit.

Reisijaid veeti mullusest 20 protsenti ja sõidukeid 17 protsenti rohkem. 24. juunil teenindati Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa liinidel kokku üle 18 000 inimese, mis on TS Laevade ühe päeva rekord jaanipühade ajal, teatas ettevõte.

TS Laevade juhatuse liikme ja teenindusvaldkonna juhi Pille Kauberi sõnul oli lõppenud pikk jaanipäeva nädalavahetus TS Laevadele rekordiline.

Virtsu-Kuivastu liinil vedas ettevõte nelja päeva jooksul ehk reedest esmaspäevani 45 563 reisijat ja 15 963 sõidukit, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes vastavalt 22 ja 18 protsenti rohkem.

Rohuküla-Heltermaa liinil kasvas nii teenindatud reisijate kui ka sõidukite arv 13 protsenti 15 442 reisijani ja 5167 sõidukini.

TS Laevade jaoks on reisijate osas aasta populaarseim kuu aga juulikuu, tänavu on seoses laulu-ja tantsupeoga oodata juulis nende reisijate arvu kasvu, kes saartelt mandrile sõidavad.

TS Laevade emafirma on börsil noteeritud Tallinna Sadam, mille enamusosalus kuulub riigile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments