Europarlamendi valimised kell 16.27: Martna rahvas aktiivsem kui viis aastat tagasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tuul puhus valimisjaoskonna ukselt valimiste reklaamplakati ning valimiskomisjonio esimees sättis selle asemele uue. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 12
Tuul puhus valimisjaoskonna ukselt valimiste reklaamplakati ning valimiskomisjoni esimees Enno Heinaste sättis selle asemele uue. Foto: Urmas Lauri

Martnas on kella poole viieks õhtul valimas käinud 186 inimest, mis teeb valimiskomisjoni liikme Valeri Ruuse arvutuste järgi 29 protsenti. Seda on rohkem kui viis aastat tagasi, eelmistel europarlamendi valimistel. Toona oli valimisaktiivsus 25 protsenti.

Esimene valija oli Martna osavallamaja ukse taga juba viis minutit enne üheksat ja edasi käis valijaid hulga tihedamini kui eelvalmispäevadel, mil käis esmaspäevat kolmapäevani kokku 30 inimest.

“30 protsenti vast tuleb valimispäeva lõpuks ära,” pakub Ruuse.

Kella 16 seisuga oli Eestis valimas käinud 34 protsenti valijaid.

Lõpuks astub ka Martnas uksest sisse hiline valiija, annab allkirja, võtab sedeli, kaob valimiskabiinni ja vupsab sealt kohe jälle välja.

“Ma toon autost prillid. Seal on nii peened kirjad et,” ütleb Aime Künnap.

Prillide järele pole siiski vaja minna. Valimiskomisjon leiab oma varudest sobivad ja valik saab tehtud.

“Keskerakonna valisin,” ütleb Künnap. “Hea mees on. Loodan, et elu ka ikka hea oleks.”

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments