Haapsalus linastub film, mis kino Artises läks täissaalidele

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu kino näitab esmaspäevast dokumentaalfilmi „Viis aastaaega: Piet Oudolfi aiad”, mida Tallinnas kinos Artis on näidatud täissaalidele ja mis linastub vaid üksikutes kohatdes Eestis.

Algselt pidigi film Eestis linastuma ainult Tallinna kinos Artis, kuid vaatajate soovil sai Haapsalu kutuurikeskuse kino ja turunduse projektijuht Vendo Jugapuu filmi näitamiseks filmi autorilt Thomas Piperilt selleks eraldi loa.

Film „Viis aastaaega: Piet Oudolfi aiad” heidab poeetilise pilgu kaasaja kõige mõjukama maastikuarhitekti Piet Oudolfi töösse. Piet Oudolf on aianduse superstaar, mitmete ikooniliste linnakeskkondade autor, taimekasvataja ning revolutsiooniline mõtleja, kelle loodud keskkonnad on kuulsad oma erilise emotsionaalse mõju tõttu.

Film on mõeldud laiale publikule alates elukutselistest ja hobiaednikest, loodusfotograafidest ja loodusarmastajatest kuni kõigini, kes naudivad meditatiivseid dokumentaalfilme. Vaatajal avaneb võimalus käia kaasas innovaatilise maastikuarhitekti igapäevaste töiste tegemistega ning loomulikult on filmi eriliseks osaks ka unenäolised kaadrid Piet Oudolf´i lummavate atmosfäärdega aedadest.

„Viis aastaaega: Piet Oudolfi aiad” näeb Haapsalu kultuurikeskuses 6., 11. ja 19. mail.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments