Linnavalitsus hoiab õhtukooli sulgemisega kokku 60 000 eurot

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu täiskasvanute gümnaasiumi direktor Vladimir Padama tahaks, et kool jätkaks vanamoodi veel vähemalt aasta. Arvo Tarmula

Haapsalu täiskasvanute gümnaasiumi direktor Vladimir Padama. Arvo Tarmula

Haapsalu linnal kulub täiskasvanute gümnaasiumi ülalpidamiseks keskmiselt 60 000 eurot aastas. Kuna 1. septembrist liidetakse õhtukool Haapsalu kutsehariduskeskusega, mille pidaja on riik, jääb see summa edaspidi linna rahakotti alles.

„See on loogiline, et kulusid optimeeritakse,” ütles Haapsalu linnavalitsuse finantsjuht Martin Schwindt Lääne Elule. Vabanev summa on tema sõnul võimalik suunata teistesse haridusasutustesse näiteks palgatõusuks.

Haapsalu linnavalitsuse haridusnõunik Mari-Epp Täht ütles Lääne Elule, et ta jääb vastuse võlgu, kui palju linnal kooli ülalpidamiseks on kulunud. „Me ei ole arvutusi teinud, aga eesmärk ei ole kokkuhoid,” ütles Täht.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Alasti Tõde
5 aastat tagasi

Muidugi, mis haridus, üle vete lageda, tuleb robinal arste, insenere, ja ei tea keda veel. Ja see pole mitte optimeerimine, vaid agoonia rahvuslik jätk.