Eduard Tüür kinkis de la Gardie hooldekodule oma teoseid

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6
Eduard Tüür kinkis kuus oma pilti de la Gardie hooldekodule, pildid võttis vastu juhataja Tiina Rohi. Foto: Arvo Tarmula

Eelkõige pilapiltide joonistajana tuntud Eduard Tüür kinkis oma kuus popkunsti pilti Haapsalu De la Gardie hooldekodule, sest on samas majas sündinud.

„Mõtlesin, et kingin oma esimesele elukohale – siin ma olen sündinud ja need pildid jäävad siia,” ütles Tüür.

Küsimusele, mida on piltidel kujutatud, vastas Tüür: „See on popkunst.“ Kingitud pildid on valminud möödunud aastal.

Seesuguseid popkunsti pilte on Tüür teinud 150 tükki, kõik on valminud käsitsi.

De la Gardie hooldekodu juhataja Tiina Rohi ülesandeks jäi pildid raamida ja seina riputada. Rohi uuris Tüürilt, millised raamid tuleb piltidele ümber panna. „A4 pildi jaoks heledat värvi raam,” seletas Tüür.

Samuti õpetas Tüür, et pildid tuleb seinale riputada väikese vahega.

Pärast piltide üleandmist koostasid Rohi ja Tüür paberi, et Tüür on oma teosed hooldekodule andnud. „Siis ei teki arusaamatusi,” põhjendas Rohi.

Eduard Tüür on sündinud 22. jaanuaril 1931. aastal Haapsalus. Tema esimene karikatuur avaldati 1956 Haapsalu ajalehes. 1961. aastast elab Tüür Tallinnas.

Alates 1971. aastast on ta osalenud näitustel Eestis ja välismaal ning on karikatuurivõistlustel võitnud kümneid auhindu.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Oleks teadnud sellel ajal kui hr.Tüür leivatehase direktor oli,et temas peitub suur kunstnik siis saanuks ammu unustada selle ebaõigluse mis seal tema ajal valitses ! See mis tavainimesele lubamatu on kunstiinimesele tihti lubatud.