Kuijõe küla vahel longib üksik hunt

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuijõe mees Ain Eesmaa nägi oma koduaknast hunti üle põllu lonkimas. Foto: Urmas Lauri

Laupäeva hommikul kella poole üheksa paiku märkas Kuijõe küla mees Ain Eesmaa, et majast silma järgi saja meetri kaugusel longib hunt üle põllu. “Maja aknast vaatasime põllu peale,” meenutas Eesmaa. “Naine ja tüdruk olid ka kõrval, koos vaatasime.”

“Me käsime väimehega jälgi mööda järgi, läks vongeldes metsa poole. Kilomeetri jagu läksime,” meenutas Eesmaa.

“Laia Urmasega [Urmas Lai on Piirsalu jahimees] eile rääkisin,” ütles Eesmaa. “Urmas ütles, et midagi ei ole teha, kõnnib siis kõnnib. Lasta enam ei tohi. Ainuke on eraldi luba, et kui ohtlikuks muutub, siis antakse.”

Eesmaa ütles, et ega ta meeldiv ei ole ju, kui hunt majade lähistel luusib. Aga seni pole üksik hunt Kuijõel veel murdmas käinud.

“Naabrinaine helistas eile, et seisab tee peal, vaatab talle otsa,” ütles Eesmaa täna keskpäeval Lääne Elule. “Aga ta [naabrinaine] läks edasi ja hunt hüppas metsa tagasi.”

“Uitab jah, kole julgelt seal majade vahel,” tõdes Eesmaa ja lisas, et ega külaelanikel polegi praegu midagi enese kaitseks ette võtta. “Mis ma ikka teha saan? Kui tema tahab, siis tema tuleb. Aga ohtlik on küll. Meil on koer on aias ketis.

Eesmaa sõnul pidasid jahimehed alles hiljuti Kuijõe kandis hundijahti. “Naabrimees nägi kuuest karja [Kuijõe] raba peal. Sealt lasid ühe ära,” ütles Eesmaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sorts
5 aastat tagasi

Jahikoer Ruudile
hunt on seoke elukas,kes normaalsetes oludes hoiab end varju ja inimestest eemale. Kui hunt ronib juba teepeale inimesega tõtt vaatama, on midagi mäda–hundiga. võimalus,et on huntkoer ,on suur ,ja siis on küla koerad, lambad ja mullikad juba määratud söögiks sellele soerdile (või tema tulevasele karjale)

Jahikoer Ruudi
5 aastat tagasi

Hunt longib üle põllu metsa poole. Kohe tekib isu järgi jalutada, põnev ju. Siis tuleb mõte, et räägiks jahimehele ning igaks juhuks ajakirjanikule ka. Viimane teeb siis pilti, kirjutab loo valmis ning põldude ja metsade vahel liikuvast hundist saab potensiaalne oht ühiskonnale. Nüüd tuleb leida moodus kuidas saaks selle hundi veel maha lasta, siis läheks päev korda.

Lammas
5 aastat tagasi
Reply to  Jahikoer Ruudi

Kui hunt sinu maja ùmber jalutaks, kaoks sul kindlasti naljatuju. Ja vaevalt sa lapsi pimedas enam ùksi òue lubaks .

Hunt
5 aastat tagasi
Reply to  Lammas

Miks see hunt nii ohtlik on? Möödunud aastal nägin paaril korral hunti ja mul oli sellest rõõm, ei pajatanud seda lehte ega tundud ka hirmu.

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Hunt

Alles möödunud nädalal oli mingi oravakari Uuemõisa Konsumi ees! Oleks pidanud jahimehed kutsuma, nüüd jama majas!

Jahikoer Ruudi
5 aastat tagasi
Reply to  Lammas

Lambale. Miks sa arvad, et minu kandis ei ole hunti? Kes loodust jälgib, näeb palju.

Agu
5 aastat tagasi
Reply to  Lammas

Miks sa oma lapsi pimedas üksi õue ajad, see jääb arusaamatuks!?