Eesti riigi sünnipäeva vastuvõtud Läänemaal

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus võtab vabariigi sünnipäeva puhul külalisi vastu Roosta puhkekülas. Markus Sein

Eesti 101. sünnipäeva tähistatakse kõikjal üle Läänemaa pärgade panekuga Vabadussõjas langenute mälestussambale ja omavalitsusjuhtide vastuvõttudega.

Haapsalus algab vabariigi aastapäeva tähistamine 24. veebruaril traditsiooniliselt kl 11 kontsertjumalateenistusega Haapsalu toomkirikus. Keskpäeval on lossiplatsil pärgade panek ja marsivad kaitseliitlased.

Haapsalu linnapea ja volikogu esimehe vastuvõtt on reede õhtul kultuurikeskuses, kuhu on palutud üle 500 külalise.

Lääne-Nigula vallavalitsuse vastuvõtt on Roosta puhkekülas laupäeval. Lääne-Nigula vallavalitsuse kultuurinõuniku Varje Paaliste sõnul on vald suur ja nii suuri saale, kus vastuvõtte korraldada, naljalt ei leia. „Kui kunagi saab Linnamäe kultuurisaal valmis, siis ehk saame lähemal ka korraldada,” rääkis Paaliste. Roostale on kutsutud 250 inimest, üle antakse valla vapi- ja teenetemärgid. Kontserdi annavad Estonia solistid.

Lääneranna vallas tähistatakse Eesti riigi aastapäeva vastuvõtuga reedel, 22. veebruaril Lihula kultuurikeskuses. Kultuurimaja direktori Tiina Lobja sõnul on õhtu esimene osa ehk kontsertaktus kõigile avalik. „Kontsert on Valgre teemal – kontsertlavastus, kus antakse ülevaade Raimond Valgre eluloost ja muusikast,” tutvustas Lobja.

Valgre muusikat esitab Junior Dance Band Mati Põdra juhendamisel ning Ülle Tammearu juhendatav segaansambel Ei Või Olla. Pärast kontserti on kutsetega vastuvõtt, kuhu on palutud 200 inimest.

 

Mälestushetked Läänemaal

22.02

Kl 11.30 Martna kirikus

Kl 11.30 kontsertaktus Lihula gümnaasiumis, järgneb rongkäik Vabadussõja ausamba juurde, kl 12.45 mälestusminutid mälestussamba juures.

Kl 11.40 kontsert Pürksi kultuurimajas, sealt minnakse Vabadussõja mälestusmärgi juurde kirikuaias.

24.02

Kl 10.30 pärgade panek Vormsi vabadussambale Hullos, pärast seda kontsert kultuurimajas.

Kl 11 kontsertjumalateenistus Haapsalu toomkirikus, kl 12 vabaõhuaktus Vabadussõjas langenute mälestusmärgi juures.

Kl 11 jumalateenistus Nõva koguduse majas, kl 12 mälestusüritus Vabadussõja mälestussamba juures.

Kl 12 tseremoonia Kullamaa vabadussamba juures, kl 12.30 pidupäevakontsert Kullamaa kultuurimajas.

Kl 12 pärgade panek Vabadussõja mälestussambale ja kontsertjumalateenistus Lääne-Nigula kirikus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments