Libeduse tõttu on täna kiirabisse pöördunud üks inimene

Teed on väga libedad. Arvo Tarmula
Teed on väga libedad. Arvo Tarmula

Tänase suure libeduse tõttu on Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonda pöördunud üks inimene.

Läänemaa haigla ravijuhi Kai Tennisbergi sõnul kukkus kannatanu suure libeduse tõttu paremale küljele. Haiglasse jõudes kurtnud ta valu paremas õlas ega saanud kätt liigutada. Kukkunu pääses siiski vaid põrutusega, luid ta ei murdnud.

„See, kes kukkus, oli eraldi öelnud veel, et tänavad on nii libedad – teie, arstid, peate küll linnavalitsusse helistama, et on vaja liivatada,” ütles Tennisberg.

Tennisberg lisas, et kõik, kelle võimuses on midagi liivatada, peaksid seda tegema. Samuti soovitab ta naeltega saapaid, nagu tal endal on. „Ma ei saa üldse aru, et on libe,” ütles Tennisberg.

Oma kinnistuga piirnevat kõnniteed peavad hooldama majaomanikud ise – lükkama lund ja tegema libedustõrjet.

Haapsalu linnavalitsuse linnakeskkonnanõuniku Ailar Ladva sõnul kontrollivad nad teede korrashoidu pisteliselt. „Kõike linna ei jõua läbi käia,” ütles Ladva.

Probleemsematel kõnniteedel on Ladva sõnul lastud ka linna teid hooldaval Haapsalu Linnahooldusel need korda teha. Trahve Ladva sõnul linn määranud ei ole, küll aga on majaomanikke teavitanud, et neil seesugune kohustus on.

Samuti ütleb Ladva, et tänavu on ilm olnud keeruline. „Ühel päeval sulab ja teisel külmetab jälle, libe on see aasta kogu aeg olnud,” ütles Ladva.

Linna hooldatavad kõnniteed on Tallinna maantee kõnniteed, Lihula maantee kõnniteed kuni Tööstuse tänavani, samuti Posti, Karja, Jaama ja Nurme tänav kuni Niine tänava ristmikuni. Tamme tänaval on hooldatavate kõnniteede nimekirjas kõnniteed Tallinna maanteest Jalaka tänava nurgani ning Tallinna maanteest kuni Kastani poeni. Teistel tänavatel vastutab kõnnitee hoolduse eest teega piirneva kinnistu omanik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass S.
5 aastat tagasi

Libe , küll on Lible.

Kont
5 aastat tagasi

Ohkige siin vähem ja istuge kodus või pöörduge härra Löpsi poole. Tema otsustab kas on libe või ei ole libe.

bla
5 aastat tagasi

Vaesekesed, küla nõnda hiiglaslik et ei jõua läbi käia.

Mage jutt
5 aastat tagasi

Oma loba asemel võtke ennast kokku ning näidake hoolivust ka inimeste suhtes. Tehke linnateed kodanike jaoks korda.

Hook
5 aastat tagasi

Ikka seesama jutt igal talvel -küll ikka külmetab ja siis sulab.Hakkaks äkki tööle!

lugeja
5 aastat tagasi

Haapsalus on igal talvel kõnniteed ääretult libedad. Jumal tänatud, ei pea enam hommikupimeduses ja õhtuhämaruses oma elu ja tervise pärast värisedes neil komberdama. Jubedus!

Jajah
5 aastat tagasi

Kastani piirkond on aastaid hooldamata!!!! Ainuke kes siin kruusa paneb,on kastani pood. Minge vaadake ,mis liuväli on seal pargis,millest läbi suundub rahvas kastani tänavalt sotsmaja ja kastani poe poole. Pole seal kruusakübetki aastaid pandud. Laste liivakastist hakkame liivatamiseks liiva võtma varsti!!!

Arvamus.
5 aastat tagasi

Peatänav ja metsa tänav on täielikult hooldamata!

Kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Arvamus.

Metsa tänava kõnniteid peab iga maja/kortermaja ise liivatama, kuigi need on linna omad mitte korteriühistu maa. Pole kunagi näinud, et linnahooldus seda teeks.

tädike
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Niine tänava ristmikust metsa tn.poole oli täna liivatanud ainult üks eramaja oma aiataguse kõnniteejupikese. Ülejäänud ei ole eelmist lund ka lükanud ,see trambiti kõnniteedel inimeste poolt kinni ja nüüd on klaas ning kui lund peale ei tule ja teeb ainult külma on olukord talumatu-vanemad inimesed liiguvadki sõiduteel servas, sest oht kukkuda on ülisuur Nii väheke kui meil talve üldse on ja siis ka ei suudeta ametnike poolt mõjutusvahendeid tarvitusele võtta et majaomanikud oma kohustusi täidaks

memm
5 aastat tagasi
Reply to  tädike

Haapsalu kõnniteede libedus on täielik pardakk ja nii aastast-aastasse. No võtke ometi midagi ette kelle töö see lõppude-lõpuks on