Riigikogu parandas abivahendite kättesaadavust hoolekandeasutuste elanikele

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Riigikogu kiitis tänasel istungil heaks seaduse, mille järgi saavad hoolekandeasutuses elavad inimesed abivahendeid osta ja üürida samasuguse soodustusega nagu kodus elavad inimesed.

Seni oli hoolekandeasutuses viibiv isik võrreldes kodus elava abivajajaga halvemas olukorras, sest igapäevaselt vajalike abivahendite ostmiseks ei olnud talle seadusega toetust ette nähtud.

Kehtinud seaduse järgi tagati hoolekandeasutuses viibivatele inimestele abivahendite ostmisel või üürimisel riigi soodustus ainult individuaalsete abivahendite, nagu proteesi või ortoosi puhul, kuid mitte mitteindividuaalsete abivahendite nagu ratastooli ja mähkmete puhul.

Kolmapäeval vastu võetud seaduse järgi saavad hoolekandeasutustes elavad inimesed alates 2019. aasta 1. jaanuarist abivahendeid soodustusega sama põhimõtte alusel nagu kodus elavad inimesed.

Seaduse algatamise ajendiks oli õiguskantsler Ülle Madise ettepanek viia seadus põhiseadusega kooskõlla.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Murike
5 aastat tagasi

No mis nüüd läheb hooldekodutasu väiksemaks ve?!