Toomas Tõniste: kui hinnatõus jätkub, tuleb kaaluda kütuseaktsiisi kärbet

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Arvo Tarmula

Foto: Arvo Tarmula

Rahandusminister Toomas Tõniste ütles, et kui nafta hinnatõus püsib, tuleb kaaluda kütuseaktsiisi langetamist, vahendab ERR-i uudisteportaal.

“Me peame arvestama, et maailmaturuhindade ja aktsiisi koosmõjus oleks mootorikütus Eesti inimestele kättesaadav,” ütles Tõniste ERR-ile.

Ministri sõnul on praegu veel vara aktsiisi langetamist kavandada, sest selleks peaks hind pikemat aeg ülespoole liikuma.

“Aktsiisipoliitika kujundamisel tuleb kindlasti jälgida maailmaturul toimuvat, aga me ei saa kindlasti reageerida igale muutusele, mis seal toimub. Need muutused peavad olema pikemaajalised,” kinnitas ta.

Bensiini 95 liitri hind Eesti tanklates kerkis eile üle 1,3 euro.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Joh.
6 aastat tagasi

Reformierakondlasest peaminister Taavi Rõivas kinnitas usutluses Eesti Päevalehele, et kütuseaktsiisi tõstmise plaan oli Reformierakonna programmis enne valimisi kirjas ning soovitas inimestel kaaluda endale säästlikumate sõidukite ostmist.

huumorit
6 aastat tagasi

Tõmblusvalitsusel pole mingitki plaani, analüüsi, arusaamisi. Täna teeme nii, homme otsustame juba naa ja ülehomme muudame jälle tagasi. Koolilapsedki ei saa nii käituda, aga valitsus küll.