Galerii: Läänemaa sõprade liiga tõi sportima ligi 350 inimest

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 18
Fotod: Raili Friedemann ja Ülle Lass

Omaaegsest populaarsest firmaliigast välja kasvanud Läänemaa sõprade liiga oli sel hooajal nii populaarne, et korraldajad peavad hakkama osavõttu piirama.

Tänavu oli Läänemaa parimaks spordisündmuseks valitud sõprade liigas 17 etappi, mis tähendab, et esindatud oli 17 võistlusala. Võistlusi jagus 12 kuusse. „Huvi oli tohutu ja liiga kohe väga populaarne,” ütles spordiliidu Läänela tegevjuht Ülle Lass.

Võistkondadest võitis Rock Nektar Hawaii Express Teami ja Paralepa ees.
Individuaalselt olid naistest kolm parimat Maike Tellmann, Heliko Nukki ja Kadri Lukk ning meestest kolm parimat Kaspar Almers, Marko Ulla ja Meelis Nukki. „Naiste ja meeste esikoht läks ühte perre,” märkis Ülle Lass.

Naisveteranidest oli parim Hele-Mall Erik ja meesveteranidest Aap Uspenski.
Üldse osales võistlussarjas 25 võistkonda ligi 350 osalejaga. Võistkondadest olid 11 sõpruskonnad ja 14 asutused või seltsingud.

Kõige rohkem esikohti sai Rock Nektar – viis. Naistest võitis enim medaleid – kuus – Maike Tellmann ning meestest Marko Ulla – neli. Veteranidest sai Hele-Mall Erik neli medalit.
189 mehest jõudis kõigil 17 alal kaasa lüüa viis ning 156 naisest kuus osalejat.
17 ala peale kokku tehti 1469 sooritust.
Kõige populaarsem ala oli kettagolf, teisel kohal oli vibulaskmine, kolmandal siseorienteerumine.

Osaleda võisid kõik Läänemaal elavad ja siit pärit olevad sõpruskonnad, komplekteeritud võistkonnad, ettevõtted, asutused (oma töötajatega), seltsingud ja taidlejad.
Uuel aastal on Läänemaa sõprade liiga veelgi suurem, sest tulemas on 19 ala. Mudeldus on juba paigas ja üks uus ala tuleb veel,” sõnas Lass.

Lassi sõnul ei kavatseta uuel hooajal võistkondi enam juurde võtta, sest kui osalejaid on rohkem, ei käi võistluste korraldajate jaks enam võistlustest üle. „Me ei saa ka üht ala nädal aega teha ja osalejad on ju tööinimesed,” ütles ta. Seega, kui uus hooaeg välja kuulutatakse, tasub võistkonna registreerimisega kiirustada.

Teine uuendus: enne esimest ala peavad võistkonnad oma koosseisu terveks hooajaks üles andma. „Meil oli sel aastal võistkond, kes seitsme inimesega võttis osa kõigist võistlustest, ja võistkond, mille eest võistles eri aladel 26 inimest. See ei ole väikeste võistkondade suhtes aus,” ütles Lass.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments