Haapsalu kunstikooli õpilase joonistus ehib piiskopi jõulukaarti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8
Jõulukaardi konkursist võttis os poolsada kunstikooli õpilast. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu kunstikooli õpilaste joonistatud kaartidel saadavad tänavu oma headele sõpradele ja koostööpartneritele jõulutervitused nii Haapsalu ja Läänemaa muuseumid, piiskop Tiit Salumäe, pitsikeskus kui ka kunstikool ise.

Sel aastal osales jõulukaardikonkursil poolsada kunstikooli õpilast. Haapsalu kunstikooli direktori Marika Aedviiru sõnul oli kaardi ettevalmistamine enam kui kuu aega kestnud protsess – lapsed külastasid inspiratsiooni saamiseks Haapsalu muuseume, joonistasid kohapeal ja ka kunstikoolis. Konkursitöödelt vaatavadki vastu nii raudteejaam, piiskopilinnus kui kaIloni Imedemaa.

Tööde hulgast valis muuseum oma jõulukaardile esimese kursuse õpilase Eilika Kaukese töö. Läänemaa muuseumijuhi Anton Pärna sõnul oli valikut keeruline teha, kuid võidutöö võlus valijaid oma vahetuse ja omanäolisusega.

Täna õhtul autasustati kunstikoolis konkursi parimaid ning teiste kingituste kõrval sai Kaukes kingiks oma joonistusega jõulukaardi.

Muuseum pole mitte ainus, kelle jõulupostkaardiltvaatab vastu Haapsalu kunstikooli õpilase töö. Ka kunstikooli enda jõulukaardi on joonistanud teise kursuse õpilane Viktorija Medkova. See kaart läheb teele elektrooniliselt.

Kunstikooli Ridala osakonna esimese kursuse õpilase Helin-Mari Maripuu kujundatud pühadekaardi saadab tänavu välja Haapsalu pitsikeskus. Kunstikooli teise kursuse õpilase Rafael Torni joonistatud piiskopilinnuse kujutisega jõulukaardiga läheb aga üle maailma laiali piiskop Salumäe jõulutervitus. Lapsi juhendasid kunstikooli õpetajad Annely Lember ja Aide Leit-Lepmets.

Fotod Arvo Tarmula

Haapsalu ja Läänemaa muuseumide jõulukaart, autor Eilika Kaukas.
Piiskop Tiit Salumäe jõulukaart, Rafael Torn.
Haapsalu kunstikooli jõulukaart, autor Viktorija Medkova.
Pitsikeskuse jõulukaart, auror Helin Mari Maripuu

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
seikleja Haapsalus
6 aastat tagasi

väga vahvad kaardid 🙂