Kullamaa mehed tülitsesid taas võimu pärast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Kullamaa meeste vastasseis. Jüri Ott (vasakult) pooldas 11-liikmelist osavallakogu, Einar Pärnpuu oli aga 7-liikmelise kogu poolt. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula volikogu polnud oma eilsel istungil Kullamaa osavallakogu liikmete arvu suurendamisega nõus.

Lääne-Nigula vallas moodustatakse neli osavalda – Kullamaa, Martna, Noarootsi ja Nõva. Volikogu otsustas, et osavallakogud on kõigis osavaldades seitsmeliikmelised. Osavallakogude liikmed selguvad kohalikel valimistel osavalla haldusterritooriumil saadud häälte põhjal.

Volikogu esimees Neeme Suur selgitas, et ühinemislepingus on osavallakogude liikmete arvuks pakutud 7-11. Volikogule kinnitamiseks esitatud eelnõus oli osavallakogude suuruseks määratud kõigis osavaldades seitse liiget.

Volikogu vastasrind esitas eelnõule muudatusettepaneku, milles sooviti osavallakogu suurusel arvestada ka konkreetse osavalla valijate arvu – väikseim osavald Nõva saaks seitsme-, suurim Kullamaa aga üheteistliikmelise osavallakogu.

Vastasrinna eestkõneleja, reformierakondlane Jaanus Ratas selgitas, et kui Kullamaa, mis on ühinenud valdadest Lääne-Nigula järel suurim, saaks osavallakogusse 11 liiget, oleks osavalla valitsemine demokraatlikum. Ratase sõnul pääseks Kullamaal seitsmeliikmelisse osavallakogusse vaid valimisliidu Ühinenud Kogukonnad liikmed ja reformikad, kuid kõrvale sotside esindaja.

Jaanus Ratase pakutud 11-liikmelist osavallakogu pooldas ka võimuliitu kuuluv Jüri Ott. Teine võimuliidu juhtpoliitik Einar Pärnpuu oli aga kindel, et seitse on parem kui üksteist.

Vastasrind ja Jüri Ott jäid parandusettepaneku hääletusel vähemusse. Ettepaneku poolt oli kuus, selle vastu oli kümme ja erapooletuks jäi seitse volikoguliiget.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiit
6 aastat tagasi

Mis võim käest?? Kas mingis volikogus istumine on tõesti võim??

Vallakirjutaja
6 aastat tagasi

Vaja vaielda palga üle, kullamaa kandi heaolust poliitikutel ükskõik!

Tõttaja
6 aastat tagasi

Kahjuks pole mõtet volikogus istuda, kui ei suudeta isegi sellistes asjades võtta seisukohta ning otsustamatus sunnib jääma erapooletuks.

Tõnu
6 aastat tagasi

Pärnpuul libiseb võim käest.

einoh
6 aastat tagasi
Reply to  Tõnu

ahah-ahah, või nii on lood