Töövaidluskomisjon andis õiguse Nõva kooli vallandatud direktorile

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Nõva kooli endine direktor Virve Tauts. Foto: Urmas Lauri
Nõva kooli endine direktor Virve Tauts sai töövaidluskomisjonis õiguse, kuid mitte töökohta tagasi. Foto: Urmas Lauri

Töövaidluskomisjon otsustas, et Nõva vallavanem Kalle Saarel ei olnud õigust üles öelda koolidirektor Virve Tautsi töölepingut. Tautsi tööle ei ennistata ja ta saab hüvitise kolme kuu saamatajäänud töötasu ulatuses.

Nõva kooli endine direktor Virve Tauts taotles töövaidluskomisjonilt tema töölepingu erakorralise ülesütlemise tühiseks kuulutamist ja vähem arvestatud töötasu 9268,40 euro saamist.

Vallavanem Kalle Saar oli Tautsi töölepingu 28. augistil üles öelnud, põhjendades seda usalduse kaotusega.

Töövaidluskomisjon otsustas, et enne pidanuks tööandja koolidirektorit hoiatama, kuid hoiatust vallavalitsus ei teinud. „Töövaidluskomisjon leiab, et seda enam, kui tööandjal oli pretensioone töötaja töökohustuste täitmise suhtes ja seda pikema perioodi jooksul, siis oli oluline juba varem seda töötajale mõista anda ehk töötajat hoiatada,“ seisab otsuses.

Komisjon otsustas välja mõista Nõva vallavalitsuselt Virve Tautsi kasuks hüvitisena kolme kuu keskmine töötasu summas 2958,00 eurot, kuid jätta rahuldamata Virve Tautsi avaldus Nõva vallavalitsuse vastu töötasu nõudes summas 3944 eurot.

Viimast põhjendas Tauts sellega, et vallavalitsus oli vähendanud 2013 tema direktorikoormust 0,8 kohale, kuigi tema töömaht ei vähenenud. Töövaidluskomisjon leidis, et töötaja oli teadlik ja nõus töölepingu muutmisega ning seepärast tal saamata töötasu saada ei ole õigust.

Otsust on pooltel õigus kuu aja jooksul edasi kaevata.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
32 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mõtlemisainet \"bossidele\"
6 aastat tagasi

Mingigi õiglus, aga siiski ei korva see paraku juba tehtud kahju ühe tubli ja hingega töötanud naise ega terve koolipere ees. Kool on laokil – päästeametnik ei oska endiselt kooli juhtida, suhtlus-, initsiatiivi- ja pedagoogikaoskused täitsa null. Lapsed kardavad uut külma k.t.-d (loe: käsutäitjat), kes neid ei tunne ega teregi ütle. Kui Kuldne Kolmik Virvet kiusu pärast tööle ennistada ei suuda, siis jumal hoidku – valige kas või uus PÄDEV direktor. Keegi ei taha käpiknukke, vaid iseseisvalt mõtlevaid koolist ja vallast HOOLIVAID inimesi. Kooli poliitika pole koht, kus ülbust ja ärapanemist näidata.

Nõvalt
6 aastat tagasi

Oh Peetrike, Peetrike, tegid korraliku ämbri. Pole sul mõtete enam kembelda, oled enda margi maha teinud. Edu sulle karjamaadel, marjamaadele enam asja ei ole!

nõvakas
6 aastat tagasi
Reply to  Nõvalt

Vara veel hõisata, osavalla valitsus veel kokku panemata.

Dilbert
6 aastat tagasi

Töötaja põhjuseta vallandamine ei ole lihtsalt pahatahtlik vaid suisa kuritahtlik. Teole õhutanud klann on suur häbiplekk tervele vallale.

mitmes juba?
6 aastat tagasi

Küllap direktori vallandamine üks suur “tööõnnetus” oli jälle. Seekord siis kahjuks hilinenud parandustega ja maksumaksjale kohustuslikult seatud võimalusega see kõik nüüd kinni maksta.

tühjad ruumid
6 aastat tagasi

Kuna ajutiselt direktori kohuseid täitev Andres Liiv pole 2 kuud direktori kabinetti kasutanud, vaid istub endiselt töö ajal Nõva vallamajas sotsiaaltöötaja kabinetis, siis miks ei võiks koolimajas asuvat ruumi otstarbekalt kasutada ja see näiteks Virve käsutusse anda?

püha peetrus
6 aastat tagasi

Nüüd võib Kalle Saar oma CV-sse viimaste töövõitude tulpa kenasti kirja panna: “Olen ebaseaduslikult vallandanud koolidirektori”.

Muhv saarelt
6 aastat tagasi

Inimesele on omane eksida, saame aru.
Kahe jalaga korraga ämbrisse hüppamine on aga lauslollus.

direktor
6 aastat tagasi

Virve on tubli, et neile keskeakriisis vaevlevatele naksitrallidele nina maas ja silmad pisaraid järgi ei lohisenud vaid sirge seljaga neile vastu astus. Au ja kiitus sulle Virve!

sammalhabe
6 aastat tagasi

Seda, et hr.Saar ise eriti suur otsustaja ei ole ja kõik talle ette tuleb öelda, seda teadsime me kõik juba varem. Aga et mingi kibestunud pässi hilisõhtuste aurude najal kokku klopsitud kirjatükki kui kivisse raiutud maailmatõde puhta kullana võetakse, no see näitab ikka ülimat rumalust.

jhjh
6 aastat tagasi

Ei imestaks, kui ka see hüvitis nüüd kooli kuludesse kirjutatakse, mitte valla kahjumitesse. Nii või teisiti on ebaõiglane, et valdade ühinemisega absoluutselt purupaljaks varastatud maksumaksja nüüd ka selle kinni peab taguma. See hüvitis tuleks ikka konkreetselt kolmel inimesel omavahel kokku klappida:
1. Kalle Saar,
2. Peeter Kallas
3. Deiw Rahumägi

eks ta ole
6 aastat tagasi
Reply to  jhjh

lisame siia ka Enn Laansoo, kelle nutust ja halast nõretavast kirjatükist suurem jama lahti läks ja Aivar Oruste, kes selle kena kirjatüki kohe maavanema kätte toimetas. Küllap neilgi meestel on nüüd, mille üle mõelda… ja jällegi – no küll teeks ja arendaks kui need kohalikud ei segaks.

manni mannu
6 aastat tagasi
Reply to  eks ta ole

Ei saa mitte mainimata jätta ka valla sots.töötajat Maire Koppelmaad, kes kogu selle Ennu nutulaulust leitava (vale)info talle ette söötis.

majaelanik
6 aastat tagasi
Reply to  jhjh

Nüüd kus see kolmene nõukogu on oma töö “edukalt” täide viinud, ei ole põhjust Deiwul vist enam Variku Külaseltsi majas resideeruda ja võib oma juurte juurde tagasi pöörduda? Või on ta ennast juba sealt välja kirjutanud?

hi - hii....
6 aastat tagasi
Reply to  jhjh

Kuid maavanem?

hjhj
6 aastat tagasi
Reply to  jhjh

kindlasti võik see kolmik kanda vastutust, kuid olen kuulnud ühe koosoleku arutelust, et meie kooli direktor on oma eelmisest töökohast Tallinnas lahti lastud laste väärkohtlemise eest, tahaks ikka teada kas see on tõsi või on see selle kolmiku väljamõeldis. Äkki peaks eelmise kooli koolidirektor Sultsilt küsima?Kogukond tahab ju tead tõde.

kohalolija
6 aastat tagasi
Reply to  hjhj

Vot selle väärkohtlemise oled küll ise loole juurde keevitanud. Olin ka antud koosolekul kohal.

no ja
6 aastat tagasi
Reply to  hjhj

mina jällegi olen kuulnud, et sul, “hjhj”, on kombeks külajutte välja mõelda ja neid üsna agaralt tõe pähe levitada.

hetkel
6 aastat tagasi
Reply to  hjhj

Näib, et meil on järgmine Enn Laansoo hjhj näol tekkinud. Direktor veel vähe materdamist saanud, nüüd vaja veel väärat infot ka inimese kohta levitada. Uskumatu!

sulle hjhj
6 aastat tagasi
Reply to  hjhj

Äkki aitab juba sellest pidevast sopa loopimisest Virve suunas! Kui sul on pretensioone millegi osas, siis esita need vastavatele instantsidele, mitte ära levita pahatahtlikku laimu!