Nõva vallavanem vallandas koolidirektori

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Nõva kool Virve Tauts (9)

Nõva vallavanem Kalle Saar vallandas loetud päevad enne kooliaasta algust Nõva kooli direktori Virve Tautsi (pildil).

Vallavalitsus otsustas koolidirektori vallandada 26. augustil. Eile sai Virve Tauts vallandamisteate.

Kalle Saare sõnul ei teinud koolidirektor vallavalitsusega koostööd.

Loe pikemalt neljapäevasest Lääne Elust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
110 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tark+ei+torma
6 aastat tagasi

Oligi aeg, et Virve Tauts maha võeti positsioonilt!!! ????

ükskord
6 aastat tagasi

võidab õiglus nii kui nii.

Ly
6 aastat tagasi

to arvamus:
Keelekorraldajad soovitavad järgida üldreeglit: eesti perekonnanimesid käänatakse nagu vastavaid käändsõnu. Seega on õige käänata Rüütel : Rüütli (mitte Rüüteli); Kask : Kase (mitte Kaski); Põder : Põdra (mitte Põderi); Vaarikas : Vaarika : Vaarikat (mitte Vaarikase : Vaarikast).

arvamus
6 aastat tagasi

Direktor võiks muuhulgas vallavanem K.Saarele ja ajakirjanik T.Õuemaale väheke eesti keele käänamist õpetada. Andres Liiv – Andres Liivi mitte Andres Liiva.

Kas
6 aastat tagasi
Reply to  arvamus

Perakülas on mõnus laulva liivi pea kõndida?

juss
6 aastat tagasi
Reply to  Kas

Kas KT nimi on Andres Liiva? Nimede käändamisel võiks korrektne olla: Kui perekonnanimi on nimetavas käändes mõne eestikeelse sõna omastava käände kujuline, siis tuleks ametlikes dokumentides näidata nime algkuju ülakomaga, nt Metsa, alaleütlev Metsa’le, Kaare, alale­ütlev Kaare’le, Liiva, alaleütlev Liiva’le, Mandli, alaleütlev Mandli’le, et eristada neid nimedest Mets, Kaar, Liiv, Mandel. Ka omastava­kujuliste nimede käänamisel on aluseks nime algvormi­struktuur, nt Kaare : Kaare : Kaa­ret (ratsu-tüüp), mitte Kaare : Kaare : Kaart, nagu tuleks sõna kaar järgi (suur-tüüp). http://www.eki.ee/books/ekk09/index.php?link=M_161

Kustutatakse
6 aastat tagasi

Siit kustutatakse agaralt kommentaare, eriti neid, mis nimeliselt mõnda meest mainivad. Näteks nagu Peeter Kallast, kes Kalle Saare “käsuandja” on.

End. Nõvakas
6 aastat tagasi

Loen ja imestan, mis toimub. Artistidest ja gastrolööridest vallamajas on vaja lahti saada, see on ilmselge. Toetan täiega mässu!!!!

Imestab
6 aastat tagasi

Aga äkki ikka oli midagi mäda ka…

imestan
6 aastat tagasi
Reply to  Imestab

Aga äkki oli aprilli nali?

imestajale
6 aastat tagasi
Reply to  Imestab

Jah, oli mäda küll – nimelt on kooli kulutused üks suur mäda, mille kohta direktor vallalt ka teabenõudena dokumente küsis, aga pole neid siiani saanud, sai hoopis jalaga.

slfgdkj
6 aastat tagasi
Reply to  imestajale

Kohe-kohe läheb vallamaja põlema, et kõik kahtlased dokumendid ilusti ära saaksid kaduda. Või, kurat küll, päästjad kohe kõrval! Peaks vist ka päästjad päevapealt lahti laskma, siis saaks vallamaja rahulikult maha põleda…

Imestab
6 aastat tagasi

On ikka “vägev” Virve!

eks
6 aastat tagasi

ole see läbinähtav mäng. Laansoo kohal reedel . Direktor vabastatakse ja ennäe imet juba esmaspäeval üks vabatahtlik olemas direktoriks .Siis lähevad läbi kõik ettepanekud ,mida Virve Tauts tegi.Lihtne sel uuel alustada . Suur töö tehtud ju Enne tööle hakkamist on vallaga hea koostöö

Kõrvaltseisja
6 aastat tagasi

Mehed,kas Te üldse mõtlete ka laste peale??? Millise tunde tekitate neile esimesel koolipäeval?? Millega seletate,et nende poolt armastatud inimest ei ole enam nendega,mingitel põhjustel?? Ei tunne proua V.Tautsi,aga on jäänud mulje, et ta väga on hoolinud kooli käekäigust.Oleme suvitajad,kes on möelnud tulevikus oma lapsed siia kooli ja lasteaeda panna,kuid täna me seda enam ei usaldaks.Teine teema,mis meid kevadel üllatas oli see, et volikogu on ikka täiesti lastevaenulik.Kui sissekirjuataud Nõva Valda ei ole,siis lapse lasteaia tasu on päevas 10 eurot pluss toit.See teeks siis lasteaiamaksuks vähemalt 300 eurot kuus vallaametnikele jagamiseks.Teised maakonnad ikka huvituvad sellest , et lapsi tuleks lasteaeda juurde,… Loe rohkem »

123
6 aastat tagasi
Reply to  Kõrvaltseisja

Kui sa suvitaja oled siis sul raha küll, niiet ära kobise ja maksa , kui raha pole müü oma suvila maha.

Kõrvaltseisja
6 aastat tagasi
Reply to  123

Loll tatikas! loomulikult maksame oma kahe lapse eest ja maksame ka Tallinnas Nõmme linnaosavalitsusele,aga siin suhtumine lastesse selline, et teeme kõrge hinna ,siis surebki lasteaed ja kool välja!

Kõrvaltseisja
6 aastat tagasi
Reply to  Kõrvaltseisja

Paraku on nii, et ,kui Nõva vald koosneb sellistest inimestest nagu 123,siis surebki vald välja,millest on väga kahju,aga usun, et just need “suvitajad” toovadki elu siia kanti