Urmas Sukles: kui geikogukond tahab normaalset üritust korraldada, siis me seda ka arutame

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

sukles yhinemisest tarmula
Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula

Laupäeval toimus Tallinnas Pride’i geiparaad. Samal päeval teatas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juht Mart Helme, et Eesti peamine probleem on rahvastiku vähenemine ja negatiivne iive ning selle taustal lubada korraldada seksuaalvähemuste üritusi, on küüniline ja pahatahtlik.

Mart Helme sõnul hoiab EKRE neist omavalitsustest, kus osutub sügisestel kohalikel valimistel edukaks, igasuguse homopropaganda eemal.

Suur-Haapsalu volikokku kandideeriva valimisliidu Hari esinumber Urmas Sukles ütles, et tema valimisliidus pole geide teemat arutanud ja ega ei arutagi. „Sest teema pole terav,“ nentis Sukles. “Ma arvan, et me ei arutagi seda teemat, see ei ole täna aktuaalne, pole mõtet arutadagi.“

Haapsallastel ei tasu praeguse linnapea sõnul karta. „EKRE ei võta Haapsalus võimu, seda võimalust ma ei näe uneski,“ lausus Sukles.

Suklese sõnul on nad oma nimekirjas tolerantsed. „Inimesed on inimesed. Vaatame. Järgmine selline [LGBT filmifestival oktoobris] ettevõtmine on Rakveres, kuidas see läheb,“ ütles Sukles.

„Kui tuleb geikogukonna poolt normaalse ürituse taotlus, siis me selle ka aruteluks võtame,“ kinnitas Sukles. „Aga Hari oma valimisprogrammi selliseid spetsiifilisi teemasid ei võta kindlasti.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mingit
6 aastat tagasi

peret ma ei näe, kui 2 võõrast isast inimest oma seksuaalvajadusi ebanormaalsel moel rahuldavad, siis organiseerivad veel lapse mingil viisil nn.perekonda ja õpetavad oma kooseluga välja järgmise gei. Jah,tõsi, et seda sorti inimesi on alati olnud, kuid soosida ja loomulikuks seda kindlasti ei saa pidada.Kõige imelikum on veel see,et ennast paraadide ja marssidega reklaamitakse. Muu rahvas ei tule east-peast pealinna tänavatele end demonstreerima. Teada on ,et inimese aju jagab n.ö.käske kehale ja vastavalt sellele teeb inimene oma igapäevaelu tegevusi ja töid. Kui aga ajus on niiöelda rike, ei tegutse inimkeha viisil mis meie mõistes õige ja tavapärane.

Toetan
6 aastat tagasi

Pole gei- ega lesbipaaridel häda midagi. Inimeste vaba voli, tahe ja elu. Las igaüks elab ise, oma soovide järgi. Kellega tahes.
Ons Eesti rongaisad kiitust väärt, kes naistele lapsi teevad ja mõne aja pärast, kui siilid, uttu tõmbavad? Ei maksa elatisraha, ei taha kehtestatud seadusest nimega Perekonnaseadus, midagi kuulda.
Aeg on edasi läinud ja peremudel, kui selline, ei koosne vaid mehest ja naisest. Tihtipeale ei sobitugi need kaks kuidagi omavahel. Midagi ega kedagi ei saa vägisi kokku panna.

mudellendur
6 aastat tagasi
Reply to  Toetan

sa seltsimees võid ka kanaga koos elada, aga sellel pole perega mingit pistmist

G
6 aastat tagasi

Ohoooo kas härra linnapea on ka ka kapist välja tulnud?

mis normaalset
6 aastat tagasi

üritust nad ikka korraldada tahavad, kui nad ise normaalsed pole, vaid kõrvalekaldega. Linnapeale aga tunnustus suhtumise osas, ega ta teisiti saakski linnapea ametit pidada.

mina
6 aastat tagasi

Häid unenägusi Suklesele, ükskord EKRE tuleb niikuinii

kui
6 aastat tagasi

Kandideeriks Helmetest ükskõik kes Haapsalu linnapeaks,siis Sukles sügisest enam linnapea toolil ei hõiskaks.

Koit
6 aastat tagasi

Suklesele pole seeliku kandmine sugugi võõras tegevus. Peamine on ikka see et valimistel hääled kätte saada. Siis võib kõik jälle pikalt saata.

Eesti+Vabaks
6 aastat tagasi

Tõe kriteerium on praktika. Arvan, et enne kui midagi selle pruuni teema üle otsustada võiks need otsustajad ikka asja järgi proovida. Niiet hr.Sukles ja nt. hr.Kariler…Saame ehk teada kas asi üldse on arutamist väärt või on asjal siiski mingi imelik maik man ja meie armsasse linnakesse ikka ei sobi heasti ja jääme ikka selliste kommete propageerijateks,mis tagavad valijate juurdekasvu ka tulevikus…

tuleks
6 aastat tagasi
Reply to  Eesti+Vabaks

ka vaatama kuidas nad seda asja järele proovivad, et asjast arusaamine tekkiks, võiks teha katlamaja juures saab korraga ka rahvale pirukaid jagada

olaf
6 aastat tagasi

Sain linnapeast niimoodi aru. Talvel on Haapsalus nädalavahetustel vaikus. Pedede paraad ja festival võiks olla jaanuaris ja veebruaris. Ballet väikesel viigil, jääl. Rahvast oleks meeletult ja majutused täis. EKRE-t ei karda, pigem pooldan, nemad on ka inimesed, mitte …

eks
6 aastat tagasi

Sukles on Karilaiuga käed löönud, muidu mees nii ei kilkaks. Aga ilmselt põrub nagu riigikogu valimistel.