Homme korraldatakse Kullamaal jüriöö juubelijooks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kullamaa jüriööjooks 2013
Kullamaa jüriöö jooksu start 2013. aastal. Foto: arhiiv

Homme õhtul kell kaheksa algab Kullamaa spordiklubi korraldatav 50. jüriöö jooks. Osalemiseks on registreerunud 12 võistkonda, teatas jooksu üks korraldajaist Mai Jõevee.

Kell kaheksa kogunetakse Kullamaa kultuurimajas, kus toimub kontsertaktus. Jooksuvõistkondadele korraldatakse viktoriin, kus esitatakse küsimusi jüriöö ülestõusu ja selleteemalise kirjanduse kohta.

Seejärel liigutakse rongkäigus tõrvikutega jooksu stardi- ja finišipaika Rohumäele; hetkeks peatutakse ka mälestussamba juures.

Raja pikkus 2,2 km, mis jagatud kuude etappi. Võistkonnas võib olla kolm nais- ja kolm meesjooksjat, kuid mehi võib naistega asendada. Teatepulgaks valguspulk. Igal võistkonnal oma taskulamp, mis antakse jooksul edasi. Teatepulga üleandmiskohtades on lõke. Juubelijooksu lõpetamine ja paremate autasustamine toimub koolimajas.

Jooksu võitnud võistkond saab enda valdusesse rändkarika.1.–3. kohale tulnutele on medalid ja meened. Viktoriini parimatele on eraldi arvestus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments