Pagulased saavad kortereid sisustada kuni 1500 euro eest inimese kohta

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kroonid-eurod

Sotsiaalministeerium sõlmis kolmapäeval Hoolekandeteenuste AS-iga lepingu, mille kohaselt tasub ministeerium pagulastele üüritud korterite sisustamise eest kuni 1500 eurot inimese kohta.

Sotsiaalministeerium lubab Hoolekandeteenustel üürida pagulastele kortereid, mis on omakorda üüritud Riigi Kinnisvara AS-ilt (RKAS). Seejuures peab korterites olema esmane sisustus.

Hoolekandeteenustel tuleb rahvusvahelise kaitse saanud pagulastega lepingud sõlmida ja neile iga kuu 18. kuupäevaks üüriarve saata. Üürilepingu hinnas sisaldub korteri sisustamise kulu, mis on kuni 1500 eurot inimese kohta. Sellele lisanduvad üüri- ja kommunaalkulud, ettenägematud remondikulud ning üldkulud, mis on arvestuslikult 150 eurot kuus.

Kui üürnik jätab maksmata terve üüri või osa sellest, tuleb sotsiaalministeeriumil endal puudujääk kinni maksta. Samuti tuleb ministeeriumil hüvitada ettenägematud remondikulud, mida kindlustus ei kata.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
78 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pagulane Rootsist
7 aastat tagasi

Ja need idioodid (pagulaste maaletoojad) arvavad, et peale sellist “vastuvõttu” hakkavad need põgenkud 400 eur-i eest kuus tööle.

Kui nad 2000 – 3000 eur-i kuus palka saama ei hakka, ei kavatse nad lille ka liigutama hakata.

Ja sellist palka ei hakka ükski tööandja umbkeelsetele ja laiskadele murjamitele maksma.

Seega eesti tööandjate märgasid unelmaid selline tegevus küll kuidagi rahuldama ei hakka.
Ja meie pensionipõlve ei hakka ka keegi nendest kindlustama. Pigem käivad eesti pensionärid surmani tööl, et seda kontingenti jõuaks ülal pidada.

Sai Rootsist selle jama pärast ära tuldud ja nüüd jälle Rootsis tagasi, masendav…
Ei tea kas peab Lätti kolima?

Merilin
7 aastat tagasi

Mul sama küsimus mis Aleksal?Olen 4lapsega üksik ema vaevu saan tööga 300€(ega eesti ju väärtusta postiljoni tööd) +alla 300€saan lasteraha.Sellega peab saama kõik makstud,söödud,riided selga,kodu remonditud jne….

Tõnis
6 aastat tagasi
Reply to  Merilin

Kus on mees, kellega otsustasid saada 4 last?

Tublid inimesed
7 aastat tagasi

AS Hoolekandeteenused tegutseb Sotsiaalministeeriumi haldusalas ning põhineb 100% riigi kapitalil.

http://www.hoolekandeteenused.ee/pages/valisveeb/ettevottest/ettevotte-juhtimine.php

maksumaksja
6 aastat tagasi

aga sinna riigikapitali läheb ju ka meie maksudest rahad

Aleksa
7 aastat tagasi

Mul on ainult üks küsimus,olen üksik ema kahe lastega rügan 24/7 tööd,lapsi ei näe üürin korteri,miks mind linn ei aita?olen tartu kodanik …miks???? Kurb ((((

Tõnis
6 aastat tagasi
Reply to  Aleksa

Miks ei püsi perekonnad koos? Pagulastele antud raha on küll ebaaus meie inimeste suhtes, aga samuti on ühiskonna suhtes ebaaus, kui inimesed otsustavad teha lapsed ja siis neid koos mitte kasvatada, jäädes niiviisi finantsraskustesse. Kahe vanemaga perekond on tugev ja nõuda riigilt raha, sest oled üksikema/isa pole mingi argument. Enne laste saamist paluksin kõigil enne mõelda, kas elukaaslane on usaldusväärne. Sigimiselundid on muutunud mänguasjaks. Kindlasti on neid inimesi, kelle partner on surnud või midagi muud traagilist juhtunud, aga ärge tulge ütlema, et “ei teadnud, et partner võib mind üksi jätta”. Mis eristab siis seda üksikut lapsevanemat pagulasest? Mõlemad soovivad riigi… Loe rohkem »

james
7 aastat tagasi

nii ongi et ega sots ei maksa mulle noorele midagi sots korteri järjekorrad venivad aastatesse seni ela parmudega voi tänaval olen selle jama läbi teinud ja otsustasin siit uttu tõmmata ja elan nüüd tänaval kusagil Euroopas aga riie seljas koht täis

Nipitiri
7 aastat tagasi

Uskumatu, Eesti noored, kes alustavad oma elu saagu ise hakkama ?

Tõnis
6 aastat tagasi
Reply to  Nipitiri

Jah, elus tuleb üksi hakkama saada. KUi sul on vaja kogu aeg vanemate abi või riigituge, et elus edasi jõuda ja hakkama saada, siis oled jäänud tegelikult kuskil oma arengus kinni. Õppige elama vähemaga ja hindama, seda mis olemas. Võrrelda end rikast Skandinaavia riikidega on absurd – kas soovite ka nii palju toetusi ja sotsiaalset hoolekannet, mis jätab meie laste ja lastelaste elud võlgadesse? Tundub, et põhiline on kohe saada kõik kätte ja küll siis teised maksavad sinu eest pensioni, ravi ja veel majutuse eest ka. Meie esivanemad said palju vähemaga hakkama ja peredes oli palju lapsi, aga nüüd on… Loe rohkem »

jajah
7 aastat tagasi

Jube on selle juures on, et me ei tea kartma mitte väljaspoot sissetungijaid, vaid meie oma armsaid ametnikke, kelle otsuste motivatsioone me ei tea.

Pr.Aastates.
7 aastat tagasi

Eesti riigil tõesti pind silmas , et ei näe kui palju meil endil abivajajaid.Õige oleks ikka enda riigis kõik joonele sättida ja siis kui jääb raha kotiga üle tõttaks alles teisi aitama.Pole rassist ega kade , kuid mingi ÕIGLUS võiks jääda. Eesti riik pole muud kui kaheotsaga VORST!

Lihtsalt
7 aastat tagasi

enne kummardasime nõukogude liitu,nüüd euroopa liitu.Meie poliitikutel pole selgroogu,et ei öelda.Kardetakse rahakraanide sulgemist.Pool Eestit on ju Euroopa liidu rahadega üles ehitatud.

loodan,
7 aastat tagasi

et Eve on nüüd Silveriga kokku saanud ja saab oma lubatud külmkapi.Kui tõesti peaks vastama tõele ,et iga pagulaspere liige saabki meie riigilt 1500 nn. elu siseseadmiseks ,siis mul elu näinud vanavanaemana 1 küsimus,,kes sellise seaduse tegi ja on see üldse seadus või riigi vaba tahe omale EL-is +punkte teenida kui oma riigi elu alustavad pered on puupaljad ja osal ka kõhud tühjad.

vanavanaemale
7 aastat tagasi
Reply to  loodan,

Pagulasküsimuse kohta saad teavet Vabariigi valitsuse kodulehelt https://valitsus.ee/et/pagulased
Sealt võid lugeda, mis sind huvitab. Näiteks -> ”Sotsiaalsüsteem ja toetused ” on ära toodud, mida nad riigilt saavad.
Praeguses artiklis on jutt Sotsiaalministeerium Hoolekandeteenuste AS-iga lepingust.
*
See on igas EL riigis nii, et pagulastena saabuvaid immigrante toetatakse, nemad omalt poolt ei pea midagi vastu andma. Rikastes riikides ei torka see nii silma, sest seal on ka oma kodanikud sotsiaalabiga kindlustatud, Eestis on olukord teine.