Ühisgümnaasiumi õpilased kogusid toidupangale üheksa kasti toitu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilased kogusid toitu maakonna puudustkannatavatele peredele. Vasakult Elisabet Kalamees, Merilin Serg ja Karolin Kumel. Foto: erakogu
Vasakult Elisabet Kalamees, Merilin Serg ja Karolin Kumel. Foto: Erakogu
Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilased kogusid toitu maakonna puudustkannatavatele peredele. Vasakult Elisabet Kalamees, Merilin Serg ja Karolin Kumel. Foto: erakogu

Läänemaa ühisgümnaasiumi abiturient Elisabet Kalamees otsustas toetada Läänemaa puudust kannatavaid peresid, kogudes koolikaaslastelt toidukraami ja annetades selle Haapsalu toidupangale.

Majandusklassi õpilane Elisabet Kalamees rääkis, et sai mõtte toidukogumiseks, sest nende klass õppis ärieetika aines just sotsiaalset ettevõtlust. Samuti koges ta vahetusõpilasena Kanadas, et seal korraldati igal aastal toidupanga toetuseks üritus. Kahe klassiõe abiga viiski Kalamees mõtte ellu, kogudes teisipäeval ja kolmapäeval vahetundides õpilastelt annetusi.

“Oli klasse, kes panid kogutu kokku, oli õpilasi, kes ise tõid,” ütles Kalamees. Samuti tõid toiduaineid kooli õpetajad ja teised töötajad. Kalamehe sõnul kogunes lõpuks hästi mitmekesine valik toitu. “Toodi kõike alates maiustustest kuni suitsuvorsti ja lihakonservideni,” ütles ta.

“Mul on hea meel,” ütles Elisabet Kalamees. “Arvasin, et on ehk kolm osavõtjat, aga oli 30,” lisas ta. Eile anti toidupangale üle üheksa suurt kastitäit toitu.

“Äkki sellest saab koolis kena traditsioon, mida viiakse läbi ka järgmistel aastatel,” ütles Kalamees.

Haapsalu toidupanga eestvedaja Terje Marie Vihur nimetas ühisgümnaasiumi algatust suurepäraseks. “Hea algus,” ütles Vihur. “Väga hea, et keegi veel toetab.” Üksi Haapsalu toidupanka vedav Vihur ütles, et tal ei ole olnud aega asutustega suhelda, kuid tema arvates võiks ühisgümnaasiumi moodi toitu koguda mitmetes firmades.

Reedest pühapäevani on Haapsalu toidupank puudust kannatavate perede jaoks toitu kogumas Rannarootsi Selveris ja Haapsalu Säästumarketis. Mõlemasse poodi oleks Vihuri sõnul appi vaja vabatahtlikke, kes poekülastajatelt annetused kokku koguksid.

“Järgmisel nädalal tuleks Läänemaa perede jaoks teha üle 100 jõulupaki, vabatahtlikke oleks väga vaja,” ütles Vihur.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nike free run 3 dam rosa
10 aastat tagasi

you are really a excellent webmaster. The web site loading velocity is incredible. It sort of feels that you’re doing any unique trick. Moreover, The contents are masterwork. you’ve done a fantastic activity on this subject!
nike free run 3 dam rosa http://www.adecco.si/news/index.asp?id=71

Mai
10 aastat tagasi

Väga tublid tõesti!

Silver
10 aastat tagasi

Erakordselt tublid!

kodanikule
10 aastat tagasi

mis siin kohutavat on?Väga tublid noored,toidupank teab täpselt,kellele abi vaja,kogu oma toidukastid ise kokku ja vii kohale,kellele vaja,mida sa vingud,Kiitus sellistele noortele.tublid tüdrukud ja tänud Elisabetile ja kõikidlee noortele.

Kodanikule II
10 aastat tagasi
Reply to  kodanikule

Noored on väärt ainult kiitust, tunnustust ja veel kord kiitust. Tubli töö ja tubli tulemas. Aga sellised kommenteerijad, nagu “kodanik” ilmselt ei tea, mis on Toidupank ja kellele toiduaineid kogutakse. Kõige lihtsam on istuda kodus, arvuti taga ja oma sisutühje kommentaare kirjutada.

kodanik
10 aastat tagasi

Toidupangale? Viinud siis vähemalt varjupaigale, kus seda rohkem vajatakse. Kohutav ikka, kuidas noored ei tea tänapäeva asjadest mitte midagi.