Risti tuletõrjujad said tuliuue päästeauto

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nõva komandopealik Marko Sultsing naaberkomando uue päästeauto juures poseerimas. Foto Hannes Kliss.

Täna õhtul kella 17 paiku jõudis Risti päästekomandosse uus päästeauto Krõõt, mida väljakutsetel võib nägema hakata järgmisel nädalal.

Traditsiooniliselt tervitasid päästjad oma uut põhiautot vilkurite ja sireenidega ning kastsid uustulnuka korralikult veega üle.

Risti uus põhiauto on samasugune kui kaks kuud tagasi tööd alustanud Haapsalu oma. See on kõrgendatud maastikuläbivusega ja varasemast kõrgema külmakindlusega. Sõiduomaduste puhul on pööratud tähelepanu alarmsõiduohutusele. Autodel on peal tipptasemel päästevarustus, täisautomaatne Alisson-tüüpi käigukast, mis teeb operatiivsõidu kiiremaks ja ohutumaks; põhiautode veepaak mahutab 3000 liitrit.

Läänemaa päästepealik Kätlin Poopuu ütles, et nüüd kulub nädala jagu päevi uue auto tundmaõppimiseks ja meeskondade koolitamiseks ning siis hakkab Krõõt juba tööle.

Risti komando masinapark on sel aastal teinud läbi täieliku uuenduse – lisaks põhiautole said Risti päästjad mais enda käsutusse ka tuliuue paakauto.

„Tehnika üle küll nuriseda ei saa. Sellises koguses pole Läänemaal päästetehnikat uuendatudki,” ütles Kätlin Poopuu.

Euroopa Liidu rahalisel toel on Läänemaale saanud sel aastal Haapsallu ja Ristile uued põhiautod ning Ristile ja Lihulasse uued paakautod. Haapsalu komando sai kevadel uue paakkonteineri. Poopuu sõnul on Lihula paakauto küll olemas, kuid töötab seni kuni Lihula päästekomando garaaž paakautole sobivaks ehitatakse, Kohilas.

Poopuu lisas, et suured autod on nüüd kõik käes, aga näiteks uusi ATVsid on Läänemaa päästjate käsutusse lisandumas veelgi.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Manivald
6 aastat tagasi

Püss iludus ikka!

ago
6 aastat tagasi

palju õnne ristikatele! ilus auto loodame et saab vähe tööd.
üks väike tähelepanek, lihula ei ole enam läänemaa komando, seega läänemaal igas komandos uued autod.