Purjuspäi Talumehe terrassipiirdesse sõitnud mootorrattur jäi rattast ilma

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kohus karistas septembri lõpus aastase tingimisi vangistuse ja sõiduvahendi äravõtmisega 37aastast Sulev Jänest, kes sõitis purjuspäi oma mootorrattaga otsa Talumehe kõrtsi terrassile.

Tänavu aprilli lõpus ei tulnud kriminaalses joobes Jänes päise päeva ajal toime oma mootorratta Honda talitsemisega ja sõitis Haapsalus Rootsiturul vastu Talumehe kõrtsi väliterrassi piiret. Talumehe kõrts sai sellega 500 eurot kahju, sest välja tuli vahetada viis käsitööna valmistatud aiaposti.

Kohus karistas Jänest üheaastase vangistusega, mida ei pöörata täitmisele, kui mees kahe aasta jooksul uut kuritegu toime ei pane. Ühtlasi võeti Jäneselt viieks kuuks juhtimisõigus ja konfiskeeriti kuriteo toimepanemise vahend ehk mootorratas Honda. Mootorratta äravõtmist taotles abi prokurör Agnes Ollema-Barndõk, sest Jänest on varemgi joobes sõitmise eest väärteo korras karistatud ja see pole takistanud teda uuesti purjuspäi rooli istumast.

Lisaks peab Jänes maksma kinni Talumehe kõrtsile tekitatud 500eurose kahju ning ka ligi 1000 eurot kohtukulu.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kont
6 aastat tagasi

Misasja, aprilli lõpus välisterassi piiret?
Aprillis pole veel kellegi välisterasse püsti pandud.