Päevaleht: Eestisse on jõudnud uued narkootikumid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tantsumuusikafestival Kiltsi. Foto: arhiiv

Tantsumuusikafestival Kiltsi. Foto: arhiiv

Mullusel Weekendi tantsumuusikafestivalilt kogutud uriinianalüüsid näitavad, et Eestisse on on jõudnud uued narkootikumid, kirjutab Päevaleht.

Pärnu haigla anestesioloogia, operatiiv- ja intensiivraviteenistuse juhataja dr Raido Paasma tegi mullusel Weekendil omal initsiatiivil uuringu, milleks koguti festivali välitualettide paakidest uriininäidiseid. Kogutud näidiseid analüüsiti Londonis.

Uuring kinnitas, et ka meile on jõudnud tänapäevased psühhotroopsed ained: katinoonid, mefedroon ja GLB ehk GHB (korgijoogi – toim) eelprodukt. Weekendi uriiniproovidest tuvastati kokku 43 ainet, neist veidi üle kümne olid narkootilised või psühhotroopsed. Peale tänapäevaste psühhotroopsete ainete tuvastas analüüs veel amfetamiini, metamfetamiini, sünteetilist kanepit, kodeiini, fentanüüli, kokaiini ja morfiini.

Paasma uuringu põhjal ei saa öelda, kui laialdaselt on uued psühhotroopsed ained levinud, sest uuring hõlmas ainult ühte festivalisituatsiooni hetke.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
see
6 aastat tagasi

kole sõna tuleks käibelt keelata ja võtta kasutusele ilus, kena ja tegelikkusele vastav sõna – mõnuaine

ikt
6 aastat tagasi
Reply to  see

See mõnu on ju nagu kiirlaen – korraks on hea, pärast paha.

see
6 aastat tagasi
Reply to  ikt

sama, mis valimislubaduski

Sass1.
6 aastat tagasi

Võhik: mis siis vanadel narkootikumidel viga oli?
OK, jõudis kohale: tüütasid ära!