Kaisa Laurand tuli Eesti meistriks jõutõstmises

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kaisa Laurand. Erakogu

28.-29. oktoobril toimunud klassikalise jõutõstmise Eesti meistrivõistlustelt tõid Läänemaa jõutõstjad Eesti meistritiitli ja pronksmedali.

Eesti meistris tuli kuni 57kiloste naiste seas Kaisa Laurand Ristilt, kelle kolme ala – kükk, pingilt surumine ja jõutõmme – kogusumma oli 237,5 kilogrammi. Laurand edestas teiseks tulnud Sofia Teeriahot 32,5 kilogrammiga.

Treener Kristjan Böttkeri sõnul on Kaisa Laurand osalenud meistrivõistlustel neli aastat ja iga aastaga kohta parandanud – esiteks oli neljas, siis kolmas, mullu hõbemedalil ja tänavu võitja.

“Ma ei ole väga suur ja inimesed alati küsivad, kust mul see jõud tuleb,” rääkis 55 kg kaaluv Kaisa Laurand. “Ega suuruses ei peitugi jõud.”

Laurand hakkas jõutõstmisega tegelema mehe kõrval ja nüüd meeldib talle selle ala juures kõik. “Eriti enda proovilepanek,” selgitas ta.

Jõutõstmine koosneb kolmest alast – lamades pingi pealt raskuse surumisest, kangi maast põlvedeni tõmbamisest ja kang õlgadel kükitamises.

Kaisa tugevaim üksikala on lamades surumine, milles sai võistlustel kirja 52,5 kg. “Võistluste numbrid on väikesed,” ütles ta. “Kodus teen isegi 65 kg, aga võistlusel jälgivad kohtunik sind, ei tohi jalg liikuda, ei tohi tagumik pingilt tõusta.”

Varsti on Pärnus just lamades surumise esimesed Eesti meistrivõistlused ja seal loodab Laurand püstitada oma kaalu Eesti rekordi.

Pronksmedali meesveteranide 60-69aastaste vanuseklassis M3 sai Kalev Teder kogusummaga 397,5 kg. Samas püstitas Teder jõutõmbes kuni 85-kg meeste Eesti rekordi 185 kg.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments