Pärast paariaastast vaheaega sündis Läänemaa haiglas laps

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pärast paariaastast vaheaega nägi täna Läänemaa haiglas ilmavalgust vastsündinu, 3300 g kaaluv tütarlaps.

Sünnitus oli Taeblas elava ema, Elle Kutti sõnul kiire ja kerge. Kell 13 pidi tal olema naistenõuandlas plaaniline ämmaemanda vastuvõtt, kuid laps hakkas oma tulekust enne seda märku andma. „Kell 12.45 oli ema EMO ukse taga ja poole tunni pärast oli laps sündinud,” ütles Läänemaa haigla ülemõde Marju Lepmets.

Naines suunati operatsioonituppa, kus võtsid sünnituse vastu Läänemaa haigla ämmaemand Tiia Meister ja naistearst Aire Peri.

Kuigi lapsega ja emaga on kõik korras, viidi nad Haapsalust Tallinnasse sünnitusmajja. Läänemaa haigla ravijuhi Kai Tennisbergi sõnul on Tallinna viimise põhjuseks see, et sünnitusosakonna puudumisel ei saa haigla vastsündinutele ka dokumentide vormistamiseks vajalikku isikukoodi väljastada. Samuti tehakse Tallinnas ära vastündinutele vajalikud uuringud.

Isa seltsis ootavad täna ilmavalgust näinud tüdrukukest kaks vanemat õde. Küsimusele, kas vastsele ilmakodanikule on nimi juba valitud, vastas Elle Kutti, et veel ei ole: „Kaalume kahe variandi vahel.”

Läänemaa haigla sünnitusosakond suleti 2001. aasta kevadel ja pärast seda käivad Läänemaa naised sünnitamas mujal Eestis, peamiselt Tallinnas. Aeg-ajalt tuleb siiski ka Haapsalus sünnitusi vastu võtta. Viimati nägi Läänemaa haiglas vastündinu ilmavalgust 2015. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elle Kutti
6 aastat tagasi

Mina sooviksin südamest tänada seda personali, kes sünnituse vastu võtsid. Kes toetasid nõu, jõu, abikäe ja heade sõnadega. Eks see oli tore kogemus kogu haigla perele, sest ega sellist pisikest beebit Läänemaa Haiglas tihti ei näe.

nimi.
6 aastat tagasi

Väga tore uudis, palju õnne vanematele

ohhoo
6 aastat tagasi

3300 kg ???