Osaluskohvik: kui valimised on möödas, kaob poliitikute huvi noorte vastu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 17

Täna peeti Haapsalu kutseharidusekskuses noorte osaluskohvikut. Noortele huvipakkuvaid teemasid olid arutamas üle üheksakümne õpilase. Poliitikuid oli kohal vaid kaks – Neeme Suur ja Jaanus Müür. Ka noorsootöötajaid oli kohal kaks.

„Täna oli kohal vaid kaks poliitikut, omavalitsustest kahjuks polnud kedagi kohal,“ nentis Läänemaa osaluskohviku peakorraldaja Dan Taidla. „Oli näha, et kui valimised on läbi, siis huvi kahjuks langeb.“

Noored jagunesid viide arutelulauda, igas lauaks oli jutuks erinev noori puudutav teema. Ühte lauda juhtis endine Lääne maavanem Neeme Suur.

Dan Taidla õpib Läänemaa ühisgümnaasiumi 11. klassis, ühiskonnaainete õppesuunas. „Mulle meeldis laud, kus oli teemaks „KOV2017+ noorte hääl uues volikogus“, sest see puudutab mind otseselt, igapäevaselt,“ nentis Taidla. „Olin ise valija, kandideerinud veel pole, kuid eks näeb, mis tulevik toob.“

Kõige tulisem olnudki arutelu just selles lauas. „Et nüüd, kus valimised on läbi, kas poliitikud tunnevad ka samapalju huvi noorte vastu kui seda oli enne valimisi,“ selgitas Taidla.

Noored jõudsid järeldusele, et poliitikuid võib laua äärde oodata alles järgmiste valimiste eel.

Osaluskohvik peetakse igas maakonnas. „Mõte on see, et noored ja otsustajad – riigikogulased, poliitikud, koolijuhid, noorsootöötajad – saaksid tulla ühtse laua taha arutelule,“ ütles Taidla.

Üritus oli suunatud aktiivsetele noortele vanuses 13-26, kes julgevad enda isiklikku arvamust avaldada ning oma seisukohtadele kindlaks jääda.

Läänemaa osaluskohvik toimus juba seitsmendat korda. Esindajaid oli nii põhikoolidest, gümnasiumidest kui ka Haapsalu kutsehariduskeskusest. Osalejaid oli ka Läänemaa piiri tagant. Näiteks Lihula gümnaasiumist.

Arutelulauad

  1. Noorena tööta, et õppida, mitte teenida
  2. KOV 2017+ Noorte hääl uues volikogus
  3. Tunne oma kodumaad: õpilasvahetustest Eestis
  4. „Guugelda enne kui postitad“ on uus „mõtle enne kui ütled“
  5. Uue sajandi noored ehk kes peab järgmist juubelit?

Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pedagoog
6 aastat tagasi

Viisakas on, kui ollakse arutelul ei peaks kogu aeg hoidma mobiili käes ja seda samaaegselt näppima.

Pole Poliitik
6 aastat tagasi

Arvamus: Ka nemad on inimesed ja planeerivad oma tööd. Valimiste aeg peavad nad olema nähtaval ja tavapäevadel teevad nad samuti tööd ehk on tavalised inimesed, kellel on samuti oma mured ja rõõmud. See, et poliitikud ei ole kohal peale valimisi, tuleks neid mõista. Usun, et ka need noored planeerisid seda õhtut pikalt ja näevad asju oma künka otsast. Lugupeetud inimesed, soovin Teile kõike kaunist ja mõelge enne kui kedagi süüdistama hakkate, sest oleme kõik inimesed

Madis
6 aastat tagasi

Kui valimised on möödas, kaob poliitikute huvi absoluutselt kõigi ja kõige, mitte ainult noorte vastu.