Lääneranna volikogu valib tuleval neljapäeval vallavanema

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääneranna volikogu esimees Arno Peksar. Foto. Urmas Lauri

Lääneranna volikogu teine istung toimub 9. novembril Lihula kultuurimajas. Valitakse vallavanem ja otsustatakse töötasude ja hüvitiste suurused.

„Volikogu komisjonide moodustamine, nende esimeeste ja aseesimeeste valimine, vallavanema valimine, volikoguliikmete istungitasude määramine, otsustatakse ka volikogu esimehe ja vallavanema töötasu,“ loetles volikogu esimees Arno Peksar.

Järgmisel istungil valitakse ka Lääneranna vallavanem, kelleks saab suure tõenäosusega Koonga vallavanem Mikk Pikkmets. „Loodame, et üllatusi enam ei tule,“ viitas Peksar volikogu esimesele istungile, mil varem jutuks olnud Jaak Kastepõllu asemel hoopis Peksar volikogu esimeheks valiti.

Kui palju vallavanem palka hakkab saama ning kui suur on volikogu esimehe hüvitis, selgub alles istungil.

„Eelnõud lähevad välja kolme punktiga, see tähendab, et palganumbrit ja hüvitise suurust pole eelnõusse kirja pandud. Kohapeal otsustame,“ lausus Peksar.

Ainsaks erandiks olevat volikoguliikme kohalkäimistasu, selleks on eelnõus kirjas 50 eurot. „Mis reaalselt otsustatakse, seegi selgub alles istungil,“ nentis volikogu esimees.

Seda, et volikogu määrab ise endale tasu, Peksar päris õigeks ei pidanud. „Haldusreform lööb asjad sassi. Meil oli Hanilas selline tava, et volikogu eelmine koosseis määras järgmise koosseisu tasu,“ selgitas Peksar.

Täiskohaga tööks Peksar volikogu juhtimist ei pea. „Hindan, et lähima paari-kolme aasta joosul on töömaht umbes 0,5 kohta,“ ütles Peksar.

Mida ta nn vabaks jääva 0,5 kohaga peale hakkab, seda pole Peksar veel otsustanud. „Ju ma siis ühel momendil hakkan otsima,“ arutles ta. „Võtan seda asja rahulikult, kõigepealt on vaja volikogu käima jooksta. Ju ma järgmisel aastal vaatan.“

Lääneranna volikogu esimene istung oli 26. oktoobril. Lääneranna volikogus on 21 liiget, kohal oli toona 20 liiget.

Volikogu esimeheks valiti üksmeelselt endine Hanila vallavanem Arno Peksar, aseeesimeheks sai 13 häälega senise Koonga volikogu esimees Vallo Kappak.

Lääneranna valimisliidul on volikogus 14 kohta, Nelja Valla Ühisjõul viis kohta ja EKREl kaks kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments