Kullamaa mehed läksid võimu pärast kaklema

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee


Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus (vasakult) lahendas Jüri Oti ja Einar Pärnpuu tüli nii, et jättis mõlemad volikogu esimehe kohast ilma. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula võimuliit Mikk Lõhmuse nimekirja ja sotside vahel sündis seetõttu, et Kullamaa mehed läksid omavahel kaklema.

Mikk Lõhmuse juhitud valimisliidu Ühinenud Kogukonnad nimekirjas kandideerisid Kullamaa vallajuhid Jüri Ott ja Einar Pärnpuu. Tallinna-poliitika kogumusega Ott oli vallavanem, suurpõllumees Pärnpuu volikogu esimees. Mõlemad soovisid saada Lääne-Nigula volikogu esimeheks. Tuge andis selleks valimistulemus – Pärnpuu 133 ja Oti 120 häält on Lõhmuse 473 hääle järel teisel ja kolmandal kohal.

Kirstu- ja korteriäri

Lõhmuse valimisliit ei olnud enne kokku leppinud, kes on nende volikogu esimehe kandidaat, nii et kahe kange Kullamaa mehe ambitsioonid suurenesid pärast võidukat valmistulemust veelgi. Ühinenud Kogukonnad sai 25-liikmelises volikogus 14 kohta, nii et võitjad võinuks saada mõlemad kohad: volikogu esimehe ja vallavanema oma.

Lääne Elu andmeil läksid aga asjad nii, et Ott ja Pärnpuu ei suutnudki kokku leppida, kumb on parem volikogu juhtima.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments