Koit Uusi ettevõte projekteerib Turba–Risti raudteed

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Koit Uus. Foto Merilin Kaustel-Lehemets

Haapsalu raudtee taastamise ettevalmistustööd jõudsid Läänemaal Ristini.

Lääne Raudtee küsis projekteerimistingimused raudteelõigule Turbast Ristini, mille pikkus on umbes 15 kilomeetrit. Osa sellest raudteelõigust jääb Nissi valla territooriumile, osa Lääne-Nigula valla maadele.

Majandusminister Kadri Simsoni korraldusel alustas riigifirma Eesti Raudtee paar kuud tagasi Riisipere–Turba umbes 6kilomeetrise lõigu taastamise ettevalmistustöid.

„Ettevalmistustöö raudtee taastamiseks ei maksa iseenesest palju, küll aga võtab väga palju aega. Näiteks tuleb teha keskkonnamõjude hindamine, võimalikud arheoloogilised uuringud, ülesõitude küsimuse lahendamine. Meie saame seda teha tunduvalt kiiremini kui riik, sest meie jaoks on see prioriteet number üks. Majandusministeeriumi jaoks see põletavate teemade esikümnesse kindlasti aga ei mahu,” ütles Lääne Raudtee juhataja Rein Riisalu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments