Kaitseliidu Lääne malev jätkab tegevust endistes piirides

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Kaitseliidu Lääne maleva Lihula üksikkompanii on maleva üks aktiivsemaid üksusi. Foto: Urmas Lauri

Tõsiasi, et Lõuna-Läänemaa on praeguseks juba Pärnu maakonna osa, ei muuda Kaitseliidu Lääne maleva vastutusala.

„Lihulas on meil [Kaitseliidu Lääne maleval] väga tugev üksikkompanii, mis võttis selle aasta üldkoosolekul ühehäälselt vastu otsuse jääda Lääne maleva koosseisu,“ ütles Lääne maleva staabiülem major Jüri Bachman.

„Esialgu on Lääne malevaga kokkulepe, et piire me ei muuda ning inimesi ei hakata ümber tõstma,“ ütles Pärnumaa maleva pealik kolonelleitnant Tõnu Miil Lääne Elule. „Pikemas perspektiivis vaadatakse kogu Kaitseliit tervikuna üle ja siis otsustatakse kuidas edasi minnakse ning milliseid piire hakatakse arvestama.“

„Ma ei julgustaks mõnd sõbralikku naabermalevat, et nad võiksid saada Lihula ja Hanila liikmed endi ridadesse. Kui rääkida ringkondlikult aspektist, siis Lääne malev jääb ikka Lääne maakaitseringkonda, kuhu kuuluvad ka Saaremaa ja Pärnumaa,“ selgitas Bachman.

Kaitseliidu Lääne malev koosneb Haapsalu, Risti ja Hiiumaa malevkonnast ning Lihula üksikkompaniist. „Lihula kompanii on meil üks aktiivsemaid,“ tõdes Bachman ja selgitas, et kompaniis on 100-300 kaitseliitlast, sellest suurem üksus on malevkond.

Major Bachmani sõnul on Lääne malev teinud ettepaneku, et maleva vastutusala kirjeldamisel lähtutakse kuni 2017. aasta kohalike valimisteni kehtinud Lihula valla ja Hanila valla terrotooriumist.

„Kindlasti tuleb vastutusaladega seonduvalt rohkem koordineerimist, kuna kiirabi- ja politseipiirid ka ju [Lõuna-Läänemaa Pärnumaaga liitmise tõttu] muutuvad. Aga selleks on meil staabis inimesi, kes koordineerivad,“ lausus Bachman.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments