Juubelisünnipäeva tähistav Jüri Kuuskemaa kirjutas Haapsalu kodust raamatu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Jüri Kuuskemaa. Foto: arhiiv

Täna oma 75. sünnipäeva tähistav Jüri Kuuskemaa on ilmselt tuntuim ja armastatuim Eesti kunstiteadlane, ajaloo tutvustaja ning vanade traditsioonide populariseerija, kirjutab Postimees juubeliintervjuu sissejuhatuses.

“Septembri algusest on arhitektuurimuuseumis avatud näitus «Koduarheoloogia. Jüri Kuuskemaa “barokkbarakk” Haapsalus”. Täna toimub seal seoses minu sünnipäeva tähistamisega minu uue samanimelise raamatu esitlus. See on minu seni viimane kirjatöö. Lähitulevikus kirjutan ilmselt järje oma mullu ilmunud raamatule “Tallinna pärimused ja tõsilood””, rääkis juubilar intervjuus.

Kuuskemaa ütles, et Eestis on üle 5000 ehitusmälestise, millest väga suur hulk on katastroofilises, väga halvas või halvas seisundis.

“Aga riik on siiski suhteliselt vaene ja igas mõttes arenemisjärgus ning pole ühtlasi jõudnud veel piisava kultuuritasemeni. Kogu selle rikkaliku pärandi hoidmiseks ja korrastamiseks, mis meil on, ei jätku lihtsalt vahendeid. Tuleb teha muinsuspropagandat ja üheskoos edasi areneda,” märkis Kuuskemaa.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hans
6 aastat tagasi

Kalevi !3
Õnnilen!

uskmatu toomas
6 aastat tagasi

Palju õnne Jüri,said meheikka ! Mis puutub muinsuskaitsesse siis mitte ainult seal vaid praktiliselt kõigis valdkondades on krooniline rahapuudus.Samas laristatakse mõtetutes kohtades täiega !