Suure trummi mündipesula neelab raha, kuid auto saab puhtaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Suure trummi mündipesula. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 21
Suure trummi mündipesula. Foto: Urmas Lauri

Haapsalus Suure trummi juures on avatud kolme boksiga mündipesula. Kaks pesukohta on kinnist, üks lahtine, seal saab sõiduautodele lisaks pesta nii rekasid kui ka muid suuremaid liiklusmasinaid. Lahtise pesukoha kõrval on ka estakaad, millelt saab näiteks kaubikuid pealt pesta.

Päikesepaisteline karge sügisilm andis märku, et aeg on auto puhtaks pesta.

Keido oli oma Volkswageni maasturi vahuga katnud ning otsis taskust münti, mida pesu jätkamiseks masinasse lisada. „Saab näha, mis pilt siis on, kui aktiivvaht maha tuleb,“ arutles mees ja lisas, et pesulasse tulles olnud tema Touareg üks suur mudakoll.

Huvilisi lisandus. Punase sõiduautoga saabunud mees ütles pesuinfoga tutvudes, et tuli uurima, mida uus pesula pakub. „Uuemõisas olen ka autot pesemas käinud, kuid seal ei ole ma autot nii puhtaks saanud kui tahan,“ lausus mees. Pesemiseks tal siiski ei länud, võttis mõtlemisaja.

Keido oli Touaregi pesemisel uuele režiimile läinud ning uhas veega vahtu maha. Kui kalliks pesemine läheb, ta veel ei teadnud. Pesula neelas pooleteise minuti pesuaja eest ühe euro. „Seitse [eurot] olen juba pannud,“ nentis Keido. „Kui oleksin pädevam, siis läheks ehk kiiremini.“

Sellega oli raha aparaadis taas nulli jooksnud ning uue mündi lisamiseks tuli raha vahetama minna.

„Hea, et siin on mündivahetus ka olemas,“ oli Keido rahasedelit vahetusaparaati söötes rahul.

Kõrvalboksi sõitis Fordi minibuss. Leedu numbrimärgiga bussist astus välja noor naine, kes hakkas pesula juhtpaneelilt uurima, kuidas ta toimima peaks. Leedulanna ütles, et oli käinud ka Cirkle K-s, kuid sellesse pesumasinasse polevat tema buss sisse mahtunud.

Keido oli juba vahatamist lõpetamas. „Kümne euro eest oleks Statoilis [praegune Cirkle K] saanud korraliku survepesu,“ tõdes Kaustel. „Eks ta selline kahe ostaga asi ole… Aga nüüd on ta vähemalt ära proovitud.“

Pettunud mees siiski polnud. „Jäin rahule. Arvestades seda, kui must ta siia jõudes oli, on auto oluliselt puhtam küll. Nüüd on see koht, et kas mõistlikum on minna Statoli või siia,“ arutles Keido.

Kümne euro võrra vaesem Keido sai auto puhtaks umbes veerand tunniga. Selle hulka on rehkendatud ka aeg, mil ta end pesula toimimisega kurssi viis.

Keido ütles, et on autot ka Rannarootsi keskuse mõned korrad pesemas käinud. „Seal on pesuvariante vähem, mistõttu tundub, et pesu läheb seal kiiremini ja saab odavamalt. Siin on viis varianti, eurosid läheb rohkem ja aega kulub samuti rohkem,“ ütles Keido.

„Kui ilm on ilus ja viitsimist jätkub, siis on mõnus. Isetegemisrõõm,“ lausus Keido, istus rooli ja lõi autole hääled sisse.

Hetk hiljem, kui Touareg oli pesulast välja tüürinud, lahkus ka Leedust pärit giid Rima. Tema sai bussi puhtaks mitu korda odavamalt kui seda Touaregi vuntsimiseks kulus.

Pesulas toimetava Aqua Pesulate jaoks on Haapsalu oma esimene, mille juurde tuleb ka söögikoht. Selle ehitamine on praegu veel algusjärgus.

Aqua Pesulatel on automaatsed autopesulad praegu Võrus, Jõhvis, Valgas, Viljandis, Tallinnas, Tartus ja Haapsalus.

Vt ka: “Suure trummi juurde ehitatakse söögikohaga mündipesula

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kkk
6 aastat tagasi

Minu autot peseb vihm, tasuta.

Tont
6 aastat tagasi

Seni kòige korralikum mùndipesula,olen rahul. Ja eriti hea,et saan oma vàikebussi ka pealt pesta. 🐴

Kodanik
6 aastat tagasi

Mida kauem sulistad, seda rohkem raha lähebki. Ma olen ka 50 sendi eest auto üle loputanud Rannarootsis.

Imelik
6 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Uuega on see omapära, et selle raha eest ümber auto lippamiseks peab jooksukingad ühes võtma. Isiklik kogemus.

Autopesija
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

50sendi eest võid ainult paksu pori ..liiva maha lasta ,aga auto ikka puhtaks päris ei saa. ainul 5euriga on see veel võimalik. Jakui olete aeglased siis on kavalam üldse autopesulasse viia seal on pesu sees juba kummimatipesemine ja auto kuivatamine ja läheb ka ainult 10 euri.