Canzone pärjati Kreekas kahe kuldse tiitliga

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Canzone laulu- ja tantsupeo rongkäigus. Foto: Peeter Langovits
Canzone laulu- ja tantsupeo rongkäigus. Foto: Peeter Langovits

Haapsalu tütarlastekoor Canzone naasis Kalamata rahvusvaheliselt koorifestivalilt Kreekas kahe kuldse tiitliga.
Canzone võistles seekord kahes kategoorias. „Me pole seda seni julgenud veel teha,” nentis koori looja ja dirigent Ulrika Grauberg. Seda enam on põhjust tulemuste üle rõõmustada. Eriti väärtuslikuks teeb kuldse tunnustuse seekord tõik, et Canzone läks festivalile nii värskes koosseisus, et suurem osa lauljatest polnud kunagi varem ühelgi konkursil osalenud.

„No nagu ma ikka olen – arvan alati, et küll me saame hakkama,” naeris Grauberg. Ta tunnistas aga, et pole kunagi olnud nii murelik kui seekord: kas esimest korda kooriga välisreisil olevate tüdrukute närv peab vastu?
Pidas.

Laste- ja noortekooride kategoorias sai Canzone 5. taseme kulddiplomi (diplomid jaotatakse saadud punktide alusel tasemetesse – toim.). „Me ei ole Canzone ega ka kammerkooriga kunagi 5. taseme kulda saanud. See on kõige kõvem diplom, mis me üldse saanud oleme. Tavaliselt oleme saanud 3. taseme kulddiplomi,” ütles Grauberg. Ühtlasi sai Canzone laste- ja noortekooride kategooria võidu.

Folkloori kategoorias sai Canzone 4. taseme kulddiplomi ja teise koha. „Me ei ole ka selles kategoorias varem nii kõrget tunnustust saanud,” märkis Grauberg. Saavutus on seda erakordsem, et selles kategoorias võistlevad lapsed, noored ja täiskasvanud koos. „Valdavalt olidki täiskasvanute koorid ja kokku oli koore palju rohkem kui tavaliselt – 11. Konkurents oli väga suur ja olime vaimus valmis selleks, et peame leppima hõbedaga – mõni ei saa üldse midagi!” rääkis Grauberg. Aga läks teisiti. Graubergi sõnul oli see tulemus veel suurem üllatus, sest konkurentsi pakkunud koorid olid tunduvalt rohkem kui suurepärased.

Grauberg ütles, et tal on oma laulutüdrukute üle väga hea meel, sest ilusate silmade eest sellel konkursil punkte ei anta. „Žüriis on rahvusvahelise taustaga tippmuusikud.”

Järgmiseks tahab Grauberg leida mõne rahvusvahelise, põnevate juhendajatega töötoa, et Canzone saaks veel õppida ja areneda. „Ma olen seda meelt, et igal aastal ei ole vaja rahvusvahelisel konkursil käia, üks aasta tuleb võtta õppimiseks,” selgitas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments