Valimiskampaania kulude aruanded tuleb esitada hiljemalt novembri keskel

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Foto on illustreeriv. Foto: Tarmo Õuemaa

E-hääletamise audit valmib novembri keskpaigaks ning hiljemalt 16. novembriks peavad esitama erakonnad, valimisliidud ja üksikkandidaadid erakondade rahastamise järelevalve komisjonile (ERJK) valimiskampaania aruande, vahendab ERR-i uudisteportaal.

ERJK ja riigikontroll on tellinud ka auditi kohalike omavalitsuste meediakanalite monitooringu kohta, selgitamaks, kas võimulolijad ei rikkunud seadust ja teinud keelatud valimisreklaami.

11. septembrist kuni 15. oktoobrini sai politsei 204 teadet ja pöördumist valimistega seotud võimalike rikkumiste kohta.

“Kontrollime saadud teateid põhjalikult ja selgitame välja juhtumite asjaolusid. Politsei on teinud nende teadete põhjal 51 ettekirjutust ning praeguseks on alustatud 11 väärteomenetlust ja neli kriminaalmenetlust,” ütles ERR-ile politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Valimiste päeval ehk 15. oktoobril laekus tema sõnul politseisse 36 teadet ja pöördumist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments