Kaido Sipelgas: üks koht volikogus ei olnud ootuspärane tulemus

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Sotside valimispidu restoranis Krahw. Foto: Lemmi Kann

Sotsiaaldemokraatide linnapea kandidaat Kaido Sipelgas tunnistas, et üks koht volikogus ei olnud erakonna jaoks ootuspärane tulemus.

„Meie ambitsioonikamat sorti eesmärk, mida me endale seada julgesime, oli neli kohta. Tulemus on, nagu ta on. Rõõmustada selle üle just ei saa,“ nentis Sipelgas.

Ta möönis, et üks põhjus võib olla selles, et sotsidel ei ole Haapsalus ette näidata nii säravat ajalugu kui mõnel teisel erakonnal. „Teine asi on, et sotsiaaldemokraadid on Eesti vabariigis võtnud endale valimisvastutuse ja teinud mitmeid ebapopulaarseid otsuseid, mis võisid natuke ka meie kohalikku tulemust mõjutada,“ rääkis Sipelgas.

„Tuleb tööd teha opositsioonis, ega meil muud valikut pole,“ ütles Sipelgas.

„Opositsioon paisub paari koha võrra suuremaks ja meil on kindel plaan osutada nendele kohtadele, mida tuleks teha paremini ja kuidas seda teha. On veel inimesi, kes kahjuks endiselt veel ei mõista, et muutus on möödapääsmatu. Küsimus on lihtsalt selles, kuhu suunas muutus tuleb.

Praegu jäämägi juba paistab ja küsimus on selles, kas jõuame Titanicu kurssi muuta. Me saame ainult kõva häälega hüüda,“ rääkis Sipelgas.

Sipelgas jäi 60 häälega mängust välja, volikogusse pääses aga 64 häälega Heinar Tuulberg. Sipelga sõnul pole selles midagi üllatavat, kuigi Tuulberg pole kunagi soovinud end esiritta seada.

„Heinar Tuulberg on väga tark ja tubli inimene, kellel on tugev sõpruskond, kes teda usaldab. Et ta pole kunagi tahtnud olla esinumber, on tema põhimõtteline otsus. Küll aga soovib ta meie ühist üritust toetada,“ ütles Sipelgas.

Sotside esinumber kinnitas, et ei tal ega tema kaaslastel pole plaanis alla anda. „Minu kodukoht on mulle hingelähedane ja ma jätkan tööd selle nimel, et muutus tuleks,“ lisas Sipelgas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments