Varbla vald: valida tuleb oma valla inimene

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9


Kohe pärast valimisi kolitakse maakonnasilt Kasari jõele, sest Pärnumaa laieneb Hanila ja Lihula valla võrra. Foto: Urmas Lauri

Kell 12.45 oleme Varblas. Vallamaja esine on tühi, valimisruumis pole samuti ühtegi valijat.

Valimiskomisjoni liikme Marge Eensalu sõnul on see hommikust peale esimene paus. Kõige rohkem rahvast käis kella kümnest kaheteistkümneni. Valimisnimekirjas on kokku 564 inimest, 275 on juba oma hääle andnud, 14 protsenti osales e-hääletusel. Tavaliselt käib Varblas valimas üle 60 protsendi inimesi.

Esimest korda valijaid on Varblas 29, seitse on juba valimas käinud. Esimest korda valija saab kingituseks šokolaadi. Virtsus said esmavalijad lilleõie.

„Ei oska üldse öelda, kes need valimised võiks võita,“ ütleb Eensalu.

Varbla inimesi on kandideerimas vähe.

Kella ühe ajal saabub valima Mati Saar.

„Valisin mehe, kes meie kandis on head teinud,“ ütleb Saar.

Missuguse valimisliidu või erakonna nimekirjas valitu on, seda Saar ei tea. Vallaelus on ta pettunud. Vali, keda tahes, nagunii miski ei muutu.

Sirje Kepp ütleb, et valis naisterahva, kellel ta käib aeg-ajalt abiks ja saab selle eest ka väikest tasu. Seda, kelle nimekirjas naisterahvas kandideerib, Kepp ei tea.

„Olen töötu ja valin seda, kes mulle head teeb,“ põhjendab Kepp.

„Ikka inimese iseloomu järgi valisin,“ ütleb Milvi Samuel. „Kui ma siin elan, siis valin tuttavat ja oma kandi inimest. Ei saa nii valida, et inimesest midagi ei tea.“

Samueli arvates on uus vald liiga suur.

„Ega see suur vald kauem kesta kui paar-kolm aastat,“ arvab ta.

Marko Puusepal on Varbla vallas suvila, aga ta on end valda sisse kirjutanud ja tulnud ka valima.

„Ei vaadanud, mis nimekiri see on. Valisin inimese, kellega on saanud asju ajada. Oma kandi inimest tuleb valida, et Varbla eest keegi seisaks,“ ütleb Puusepp.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments