Nõva vald: Nõvalt on raske volikokku pääseda

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nõva vald on oma 330 hääleõigusliku valijaga liituvas Lääne-Nigula vallas väikseim, samas on see ainus piirkond, kus kandideerib valimistel ka päris oma nimekiri.

“Räägitakse, et ainult kohalike häältega on raske siit volikokku pääseda. Võimalus on siis, kui mujalt ka veel hääli juurde tuleb,” arutles Nõva vallamaja juures vallavolikogu liige Tarmo Heinleht. Kuigi kõikjal eelistatakse pigem naabrimehe kui tuntud inimese poolt häält anda, päris lootusetu olukord tema sõnul siiski pole. “Nõvalt on paljud inimesed mujale Lääne-Nigula valda elama läinud, aga nad tunnevad ka siinset piirkonda,” kaalus ta neid, kes nõvakate poolt hääletada võiksid.

Heinleht, kes parasajagu vallamaja kõrval päästekomandos valves, tunnistas, et pole ise veel valida jõudnud. “Aga mõned tunnid on veel aega ka,” lohutas ta. See, kellele hääl anda, on ammu kindel – EKRE nimekirjas kandideerib Heinlehe ema, kes eelmistel kohalikel valimistel pojaga võrdselt hääli sai. “Nüüd ma ise enam ei kandideerinud, sest minul ei ole suures vallas kandepinda, emal on see suurem,” rääkis Heinleht.

Nõva vallamajas ootas valimiskomisjon valijaid. Valimiskomisjoni esimehe Milvi Kivistiku sõnul olid esimesed valijad juba kell 9 hommikul ukse taga. Pärastlõunaks oli kaks kolmandikku Nõva inimestest oma hääle andnud.

Kivistik ütles, et päris palju on olnud e-hääletajaid. “Ka vanemad inimesed, kellel lapsed arvutitega rohkem harjunud, saavad kodus hääletatud,” ütles Kivistik. Ta lisas, et tema meelest on vahepealne kära e-valimiste ümber nende populaarsust isegi suurendanud.

Uuest suurvallast arvavad nii Kivistik kui ka valimiskomisjoni liige Liina Kallas, et alguses oli skepsis suurem, aga praeguseks on inimesed ühendvalla mõttega juba harjunud.

Fotod Tarmo Õuemaa

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Elanik
6 aastat tagasi

Tore ju,nüüd vald tühjaks imetud,paras aeg uutele jahimaadele minna,seda oli ammu teada,aga eks igal oinal oma mihklipäev,Kallas hakkab vanadest rasvadest elama koos Laasiga,paras trellide taha pista,kahju sellest Nõvast,kunagi oli,aga nüüd enam pole,mõelge selle peale,kala hakkab mädanema peast,nii lihtne see ongi!