Kaja Liilia Fridolin: kunstiga tegelemine on nagu meditatsioon

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Kaja Liilia Fridolin. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu Kunstikooli majagaleriis on avatud Väike-Maarja hobikunstniku Kaja Liilia Fridolini maalide näitus pealkirjaga „Mõtisklused“.

Värvidel ja keskendumisel ühele objektile on kunstniku sõnul tervistav ja tasakaalustav jõud. „See vaigistab igapäeva tühja-tähja lobiseva meele ja rahustab närvi. Tulemuseks võib olla üllatus, mis rõõmustab ennast ja teisi,“ rääkis Fridolin.

Võib julgelt väita, et tegelemine kunstiga on tema jaoks nagu meditatsioon, ütles kunstnik end tutvustades. Näitusel olevatele maalidele lisavad meeleolu Kaia Liilia Fridolini tütre Helina-Victoria Kruupi luuletused.

Igapäevaselt tegeleb Fridolin juba üle 21 aasta massaažiga, aga ta on töötanud ka mikrobioloogina. Täiendanud on ta end rahvusvahelises Tiibeti Meditsiiniakadeemias. Kunstialaselt koolitab ta end pidevalt Tartu Rahvaülikoolis ja mitmetel loovkursustel.

Praegune näitus Haapsalu on Fridolini jaoks viies maalinäitus, samaaegselt on tema tööd väljas ka Rakveres kunstiklubi näitusel.

Kunstialaselt on ta end täiendanud pidevalt Tartu Rahvaülikoolis, eraateljees ja mitmetel loovkursustel.

Näitus kunstikooli majagaleriis on avatud 28. oktoobrini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments